3 Ekim 2024 Perşembe

Sağlık emekçileri için ışık söndürme eylemi: Tükendik ışık yak

TTB'nin çağrısıyla yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının durumuna dikkati çekmek için pek çok ilde ışık açıp kapama eylemi gerçekleşti. Eyleme twitterdan da #TükendikIşıkYak hashtagıyla destek verildi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin, koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde yaşamını yitiren sağlık emekçilerine dikkat çekmek için açıkladıkları eylem programı kapsamında saat 21.00'da ışık açıp kapama eylemi gerçekleşti.

"Sağlık çalışanları tükendikçe karanlık çöküyor" diyerek dün başlayıp 5 gün boyunca devam edecek olan eyleme ses veren tüm illerden sağlıkçılara destek gecikmedi. Halkın evlerinde bir dakika boyunca ışık söndürme eylemi ile sağlık emekçilerinin sorunlarına dikkat çekti.

Sağlık emekçileri ve onlara destek veren çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ise twitterdan #TükendikIşıkYak diyerek destek mesajları paylaştı.

HDP'DEN SAĞLIK EMEKÇİLERİNE DESTEK
Meclis Genel Kurulu'nda söz alan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Türkiye'de 1 milyondan fazla sağlık emekçisinin çalıştığını belirterek, "Sağlık emekçileri bugün, toplumdaki pandemi koşullarında insanların hayatlarının kurtarılması için çok müthiş bir fedakârlıkla büyük bir emek harcıyorlar gerçekten" dedi.

Oluç, salgın süresince 145'ten fazla sağlık çalışanın hayatını kaybettiğine dikkat çekerek konuşmasına şöyle devam etti:

"Hala Covid-19 meslek hastalığı olarak sayılmıyor. Bu nedenle Türk Tabipleri Birliği bir eylem çağrısı yaptı, bugün saat dokuz itibarıyla, 5 gün boyunca, herkesin ışıklarını bir dakika boyunca bu konuya dikkat çekmek için açıp kapatmasını istedi. Bizler de bu konunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bütün milletvekillerini bu konuda hassas davranmaya, sağlık emekçilerinin bu taleplerini acilen yerine getirmek için adım atmaya çağırıyoruz ve sağlık emekçileriyle bir kez daha dayanışmamızı çok açık bir şekilde ifade ediyoruz."