'Şafak, Roza, Sarin, Dilşer katliamın ardından yüzünü özgür alanlara döndü'
SGDF'nin yüzünü Kobanê sınırına döndüğünü ancak 20 Temmuz 2015'te katliamın yaşandığını hatırlatan Serhed, "Onlar Kobanê'ye geçemediler ama düşleri onların yoldaşları tarafından tamamlandı" dedi. Suruç katliamının ardından Roza, Şafak, Sarin, Dilşer gibi birçok komünist gencinyönünü özgür alanlara döndüğünü; Hem Başûr, hem Bakur, hem Rojava'da devrim savunmasında şehit düştüklerini kaydetti. Serhed, 33'lerin düşlerinin hiçbir zaman yarım kalmayacağını vurguladı.
Suruç katliamının 9. yıldönümünde komünist gençlerden Herekol Serhed, 33 düş yolcusunun Kobanê'nin yeniden inşası için çıktığı yolculuğu ve anlamını ETHA'ya değerlendirdi.
Ölümsüzlerin, Türkiye, Kürdistan ve Ortadoğu devrimlerinin inşacıları olduğunu ifade eden Serhed, "Devrimimizin 12. yıldönümündeyiz. Faşist Türk devleti ve DAİŞ çeteleri devrimi yok etmek için büyük saldırılar, katliamlar gerçekleştirdi. Kobanê'de bunlardan yalnızca birisiydi. Kobanê şahsında Rojava devrimini boğmak istediler" dedi.
Devrimin ilanının Kobanê'de başladığını hatırlatan Serhed, çetelerin Kobanê'ye yönelik saldırısıyla devrimin komünist bileşeninin seferberlik çağrısı yaptığını kaydetti. Başta gençlik olmak üzere her yaştan devrimci, sosyalist, komünistin de bu çağrıya yanıt vererek savunmada yer aldığını vurguladı.
'BU DEVRİME EMEK VERECEĞİZ DİYEREK YOLA ÇIKTILAR'
Sosyalist gençlik saflarından gelen ölümsüzleşen Paramaz, Sinan, Emre, Oğuz'un Kobanê onur ve özgürlük savaşında yer alan gençlerden birkaçı olduğunu söyleyen Serhed, Rojava devrimi ve Kobanê savunması çağrısına sosyalist gençliğin öncülük ettiğini kaydetti.
DAİŞ çetelerinin yenilgisinde Bakurê Kürdistan'daki serhildanın da büyük katkısı olduğunu ifade eden Serhed, o süreçte sınırların yıkıldığını dile getirdi.
SGDF'nin yüzünü Kobanê sınırına döndüğünü ancak 20 Temmuz 2015'te katliam saldırısına maruz kaldıklarını hatırlatan Serhed, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Onlar Kobanê'ye geçemediler ama düşleri onların yoldaşları tarafından tamamlandı. Onlar Kobanê'nin çocuklarına orman, kütüphane inşa etmek istiyorlardı. Park, orman yapımı 33 Suruç şehidinin yoldaşları tarafından gerçekleştirildi. Parka ve ormana 'Suruç Şehitleri' ismi verildi. Onlar Rojava ve Kürdistan savunmasına katılmak istiyorlardı. Onların bu hayalleri ve istekleri bir kez daha yoldaşları tarafından gerçekleştirildi. Roza, Şafak, Sarin, Dilşer gibi birçok komünist genç Suruç katliamının ardından yönünü özgür alanlara döndü. Hem Başûr, hem Bakur, hem Rojava'da devrim savunmasında şehit düştüler."
Onların hayallerinin hiçbir zaman yarım kalmayacağını vurgulayan Serhed, devrimde bu düşlerin ve amaçların daha da büyütüleceğinin sözünü verdi.