20 Eylül 2024 Cuma

Rojava'lı kadınlar kahvaltıda buluştu

Kuzey Suriye'de çalışmalarını sürdüren Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çalışmaları kapsamında Süryani, Arap, Kürt kadınlarla kahvaltıda biraraya geldi.
Kuzey Suriye'de çalışmalarını sürdüren Jinen Komünist en Şoreşger-Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ) Qamişlo kentinde kadınlarla kahvaltı etkinliğinde biraraya geldi. Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu'nda (SYPG) gerçekleştirilen etkinliğe Arap, Süryani, Kürt kadınları katıldı.
 
8 Mart kadın grevine çağrı yapılan kahvaltıda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün tarihçesinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. JKŞ adına konuşan Beritan Asya, Rojava ve Kuzey Suriye'de yaşayan kadınlar olarak 8 Mart'ta gerçekleştirilecek kadın grevine bütün kadınların çağırdıklarını söyledi. AKP/Saray rejiminin tehditlerine ve 8 Mart Kadın grevine katılmak için 8 Mart'ta alanlarda olacaklarını söyleyen Asya, Deyr ez Zor'da IŞİD çetelerinin sona erdirildiği günlerde 8 Mart Rojava kadın devrimi bakımından oldukça önemli olduğunu vurguladı. Asya konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz komünist kadınlar olarak 8 Mart'ta yaşamı durduracağız. Kuzey Suriye'deki kadınlar ile birlikte işgalci Türk devletinin tehditlerine ve Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Leyla Güven'in başlattığı açlık grevine destek olmak amacıyla alanlarda olacağız. Kürt, Arap, Süryani kadınlar olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayacağız."
 
Düzenlenen kahvaltıya katılan Arap, Kürt, Süryani kadınlar yaptıkları konuşmalarda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde özgürlükleri için alanlarda olacaklarını belirttiler.