20 Eylül 2024 Cuma

Roboski katliamında yaşamını yitirenler anıldı

Roboski katliamında yaşamını yitirenler 79. ayında Galatasaray Meydanı'nda anıldı.
İHD İstanbul Şubesi Hakikat ve Adalet Komisyonu, Roboski katliamının 79. ayı dolayısıyla Galatasaray Meydanı'nda anma yaptı.
 
"Edi bese! Artık yeter! Roboski katliamı 7. yılında" yazılı pankartın açıldığı anmada, Roboski katliamında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları taşındı. Anmada İHD Yönetim Kurulu üyesi Ali Gök yaptığı konuşmada, çoğu çocuk 34 kişinin TSK tarafından katledildiğini hatırlatarak, "Savaş uçakları tarafından 34 kişinin katledilmesinin üzerinden 79 ay geçti. Katliamdan sonra siyasi ve askeri sorumluların belli olmasına rağmen failler yargılanmadı, hesap sorulmadı" dedi.
 
Temmuz ayı içinde yaşanan katliamlara değinen Gök, "93 Sivas Madımak, 91 Vedat Aydın ve 2015 Suruç katliamı. İçinde aydın, yazar, sanatçıların bulunduğu 33 kişi kaldıkları Madımak otelinde kamuoyu, devlet, kolluk kuvvetlerinin gözü önünde yakılarak katledildi. İnsan hakları savunucusu Vedat Aydın 'İfadesi var' denilerek evinden alınıp 7 Temmuz'da işkence edilip katledildi. 10 Temmuz günü cenazesini defnetmek isteyen kitlenin üzerine uzun namlulu silahlar ile ateş açıldı, 35 kişi katledildi. Yakın tarihte ise 20 Temmuz 2015’de en vahşi katliamlardan biri olan Suruç’tur. Kobané’ye oyuncak götürmek isteyen gençler basın açıklaması yaptıkları sırada intihar bombacısı saldırısı sonucu 33 genç vahşice katledildi, 100 kişiye yakın insan yaralandı. İhmalleri olan yetkililer yerine olayın mağduru olan gençler yargılanıp tutuklanmaya çalışıldı" şeklinde konuştu.
 
Yaşanan katliamların takipçisi olmaya devam edeceklerini belirten Gök, "Failler yargılanıp hesap verinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.