20 Eylül 2024 Cuma

'Roboskî ile Refah katliamları aynı siyasetin ürünüdür'

Roboskî Katliamının 149'uncu ayında konuşan Roboskî İçin Adalet Girişimi'nden Tanju Gündüzalp, Roboskî ve Refah'ta yapılan katliamların aynı savaş siyasetinin parçaları olduğunu ifade etti.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde 28 Aralık 2011'de 19'u çocuk 34 kişinin savaş uçaklarıyla katledilmesinin üzerinden 149 ay geçti. Katliamın hesabını sormak ve sorumluluğu bulunanların yargılanması için her ayın 28'inde bir araya gelen Roboskî İçin Adalet Girişimi İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi'nde açıklama yaptı. "Katiller bulunsun, Roboskî bir daha asla" pankartı açılan eyleme birçok demokratik kitle örgütü temsilcisi de katıldı.

Katliamın üzerinden 149 ay, 648 hafta ve 4 bin 535 günün geçtiğini ifade eden Tanju Gündüzalp, Gündüzalp, "Roboskî için adalet; sınırlara, savaşlara, açlığa karşı çıkmak, barış içinde bir arada yaşamak demektir. Roboskî, savaşın da barışın da sembolüdür. Adalet toplumun vicdanıdır. Adaleti sağlamayan ve cezasızlığı yaratanlar insanlık tarihinin kirli sayfalarında hiç unutulmayacaklardır. Örtmeye çalışıyorlar ama bu durum eli kanlı olanları gizleyemiyor. 12 buçuk yıl önce Roboskî'de, dün Gazze'nin Refah sınırındaki sığınmacıları ve çocukları çadır kampta katledenler aynı savaş siyasetinin katliamcılarıdır" dedi.