3 Ekim 2024 Perşembe

'Roboskî için adalet mücadelesini büyütelim'

107. ayında Roboskî için adalet isteyen, Roboskî İçin Adalet Girişimi, herkese adalet mücdaelesini büyütme çağrısı yaptı.

Roboskî İçin Adalet Girişimi, katliamın 107. ayı dolayısıyla açıklama yaptı. 

İHD Ankara Şubesi'nde yapılan basın toplantısında açıklama yapan Tanju Gündüzalp, 19'u çocuk 34 kişinin TSK'ya ait savaş uçaklarının bombardımanı ile kateldildiğini belirtti.

Gündüzalp, Roboskî katliamı davasında hiçbir fail cezalandırılmadan kapatılıdığını ifade ederek, "Türkiye'de yaşanan katliamların cezasızlıkla ödüllendirilmesi gibi bir garabet gelenek bulunmaktadır. Ancak gerçeklerin açığa çıkma gibi bir huyu vardır. Masum insanların katledilme gerçeği, olayların üstünün kapatılması ve cezasızlık ile sonuçlandırılması bu hakikati değiştirmeyecektir. Adalet bir gün mutlaka sağlanacaktır. Bunun için öncelikle yüzleşmeye ihtiyaç vardır ancak siyasi otoriteler bu yüzleşmeden kaçındıkça toplumsal olarak adalete erişim mümkün olmamaktadır. Roboski katliamı yasalar önünde yargılanmasa da toplum vicdanında yargılanmıştır" dedi.

"Roboski'ye adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyecektir" diyen Gündüzalp, başta Roboskî olmak üzere tüm insan yaşamını ve özgürlüklerini ortadan kaldıran savaşa ve şiddete karşı, itiraz haklarını kesintisizce kullancaklarını belirtti. 

'GELİN SESİMİZİ BİRLİKTE YÜKSELTELİM'
Gündüzalp, şöyle devam etti: "Yaşadıklarımızın aslı; devlet, cezasızlık, savaş ve adaletin olmayışıdır. Biz, adalet arayışının, bir arada ve barış içerisinde yaşamanın tarafıyız. Devlet ve iktidar şiddetine karşı, Roboski ve tüm katliamlar için adaleti talep etmek adına bir araya geleceğimiz ve adaleti sağlayacağımız güne kadar yataklarımızda rahat uyumayacağız, uyutmayacağız da. 'İnsan olarak ne yapabilirim?' sorusunu soran herkese her ayın 28. günü sesleneceğiz, hatırlatacağız 'gelin sesimizi birlikte yükseltelim' diyeceğiz."

Roboskî'nin, devletin ve iktidarın "sınavı" olduğunu vurgulayan Gündüzalp, "Bu topraklarda 'barış ve adalet'in yolu, mutlaka ve önce Roboskî'den geçecektir" dedi.