2 Ekim 2024 Çarşamba

Reuters: Türkiye'nin S-400 denemesi yapması beklenen bölgede füze fırlatıldı

Reuters, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerinin Karadeniz bölgesinde denendiğini duyurdu.

Türkiye-ABD ilişkilerinde ve NATO ittifakı içinde yeni kriz malzemesi olan Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerinin Karadeniz bölgesinde denendiği duyuruldu.

Reuters "Cuma günü Türkiye'nin Karadeniz kıyısında TSK'nin S-400 denemesi yapması beklenen bölgede gökyüzüne bir füze fırlatıldı" haberini geçti.

Füze fırlatılmasının Sinop kentinde çekilen videosunun elinde olduğunu belirten Reuters, videoda göğe doğru yükselen ince bir duman sütununun görüldüğünü kaydetti.

Haberde Türkiye'nin son günlerde atış denemeleri için kıyı bölgesindeki kara suları ve hava sahasıyla ilgili kısıtlamalara dair uyarılar yayımladığına dikkat çekildi.

Teyit edilmesi halinde S-400 denemesinin Ankara-Washington gerilimini tırmandırabileceğini belirten haberde, Washington'ın ortak NATO savunma sistemlerini tehlikeye attığı gerekçesiyle Ankara'nın Moskova'dan silah satın almasına sert şekilde karşı çıktığı, bu gerekçeyle geçen yıl Türkiye'yi F-35 savaş uçağı ortak programından çıkardığı ve yaptırım tehdidinde bulunduğu hatırlatıldı.