22 Eylül 2024 Pazar

'Rejimin saldırılarına karşı sosyalistleri sahiplenmeye çağırıyoruz'

Eskişehir'de düzenlenen basın toplantısında SGDF'ye yönelik gözaltı saldırısına tepki gösterildi. Faşist saldırılara karşı sokakta olmaya devam edeceklerini belirten sosyalistler, "Rejimin saldırılarına karşı tüm devrimci-demokratik kamuoyunu devrimci tutsaklarla dayanışmaya, saldırılara uğrayan devrimcileri ve sosyalistleri sahiplenmeye ve devrim ölümsüzlerinin bıraktığı mirası yaşatmaya çağırıyoruz" dedi. 

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na (SGDF) yönelik gözaltı saldırılarına ilişkin Eskişehir'de basın toplantısı düzenlendi. 9 Mart sabahı SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı, SGDF MYK üyelerimiz Berfin Polat, Hivda Selen, Senem Pektaş ve Adnan Özcan, LİMTER-İŞ Genel Başkanı Kanber Saygılı'nın da aralarında olduğu 9 sosyalist gözaltına alınmıştı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eskişehir İl Örgütünde düzenlenen basın toplantısı "Baskılar bizi yıldıramaz, gözaltılar serbest bırakılsın" şiariyla düzenlendi. Toplantıya DEM Parti Gençlik Meclisi, DEM Parti Eskişehir İlçe Eşbaşkanı Hülya Baran, Gençlik Komiteleri, DEM Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayı Gamze Toprak katıldı.

'FAŞİST SALDIRILARA KARŞI SOKAKLARDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Basın metnini okuyan Ada Simay Kart, saldırıların amacını çok iyi bildiklerini ancak devletin başarılı olamayacağını söyledi. ÖGK Merkezi Koordiasyon üyesi Sinem Çelebi'ye uygulanan erkek devleti şiddetini, SDGF'li Mazlum Ortaç'a ve Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı'ya uygulanan işkenceyi hatırlatan Kart, "Faşist şeflik rejiminin bu saldırıları, örgütlenerek mücadeleyi büyüten ve büyütecek olan gençlik üzerinde bir korkutma ve sindirme çabasıdır. Faşist rejimin birçok defa denediği ancak başarısız olduğu gibi yine çabalarının boşa çıkacağı açıktır. Her saldırıdan daha da güçlenerek, daha da büyüyerek çıkan sosyalistler ve devrimciler bu faşist saldırılara karşıda sokaklarda olmaya devam edecektir" dedi.

'SAFLARI SIKLAŞTIRMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
Faşist rejimin siyasi kırım saldırılarını yaparken devrim şehitlerini anmaları, onların mirasını yaşatmalarını gerekçe gösterdiklerini belirten Kart, "27 Şubat'ta sosyalistleri hedef alan saldırının devrimci tutsaklarla dayanışanları hedef aldığı gibi cumartesi günü yaşadığımız operasyon da devrimci mücadelenin hattını hedef almaktadır. Rejimin, devrimci gençliğin siyasi düzeyini geriye çekmeye çalıştığının farkında olarak siyasi hattımızı devrimci mirası sahiplenerek ve o mirası yaşatarak ileri taşımaya devam edeceğiz. Bu ruhla 12 Mart'a, 16 Mart'a, 21 Mart'a ve 1 Mayıs'a yürüyecek ve devrimci mücadele mirasını yaşatacağız. Bu saldırılara karşı, özgürlük ve sosyalizm mücadelemizde bir adım bile geri atmayarak cevap vereceğiz. Rejimin saldırılarına karşı tüm devrimci-demokratik kamuoyunu devrimci tutsaklarla dayanışmaya, saldırılara uğrayan devrimcileri ve sosyalistleri sahiplenmeye ve devrim ölümsüzlerinin bıraktığı mirası yaşatmaya çağırıyoruz. Tüm emekçi halkımızı ve gençliği örgütlü devrimci cephemizi büyütmeye ve safları sıklaştırmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı. 

YİĞİT: SALDIRILARA YANIT SOKAKTA VERİLMELİ
Basın toplantısında söz alan ESP Genel Başkan Yardımcısı Ebru Yiğit ise yerel seçime hazırlanırken söz konusu saldırıların gerçekleştiğini hatırlattı. Saldırıların iktidarın HDP'nin 7 Haziran'da açığa çıkardığı seçim zaferinden ne kadar korktuğunun işareti olduğunu belirten Yiğit, "Devrim ve sosyalizm mücadelesini kitlelere götüren gençlerin özgürlük mücadelesi bir kez daha hedef alınıyor. Bunu seçim çalışmasının başarısından bağımsız düşünemeyiz. SDGF İstanbul'da, İzmir'de Ankara'da Eskişehir'de en önde bu çalışmayı yürütüyor. Sadece bir sandıkla bu düzenin değişeceğini değil faşizmin yıkılması gerektiği fikrini de kitlelere taşıyor. AKP bütün bu gerçeği görerek gençleri ve gneçlerin özgürlük, gelecek, demokratik bir Türkiye mücadelesini engellemeye çalışıyor. O yüzden bu saldırılara karşı durmanın bir yolu gözaltına alınan devrimclieri, sosyalistleri, yurtseverleri sahiplenmekken diğer bir yolu da bu saldırılara karşı yılmadığımızı göstermek için sokakları daha fazla adımlamaktır" ifadelerini kullandı.