3 Ekim 2024 Perşembe

Redhack davasında mütalaa istendi

Enerji eski Bakanı Albayrak'a ait elektronik posta yazışmalarına ilişkin haber yaptıkları için gazetecilerin yargılnadığı Redhack davasında, mahkeme esasa ilişkin mütalaanın hazırlanması için dosyayı savcıya gönderdi. Duruşma Mayıs ayına ertelendi.

Eski Enerji Bakanı Berat Albayrak'a ait elektronik posta yazışmalarını haberleştirdikleri için haklarında "Örgüt üyeliği", "Örgütü propagandası", "Bilişim sistemini engelleme" ve "Verileri yok etme" iddiaları dava açılan gazeteciler Tunca Öğreten, Mahir Kanaat, Derya Okatan, Ömer Çelik, Eray Sargın ve Metin Yoksu'nun yargılandıkları davanın 10'uncu duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 29'uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Tutuksuz yargılanan gazeteciler Mahir Kanat ve Tunca Öğreten'in katıldığı duruşmada avukatlar hazır bulundu. Kimlik tespitlerinin ardından konuşan Beraat Albayrak'ın avukatı, gazetecilere ceza verilmesi talebinde bulundu.

Ardından söz alan Gazeteci Tunca Öğreten, "Saçma sapan suçlamalarla 3 yıldır hayatımızdan çalınıyor. Taraf avukatı bizim cezalandırılmamızı istiyor, ancak ne için cezalandırılmamız gerektiğini söyleyemiyor. Bir an önce bu yargılamanın son bulmasını ve beraatımı istiyorum" dedi.

Gazeteci Mahir Kanat, adli kontrolünün kaldırılması ve beraat talebinde bulundu. Söz alan avukatlar müvekkillerinin adli kontrollerinin kaldırılmasını talep ettiler.

Savunmaların ardından iddia makamı sanık beyanlarına bir diyeceklerinin olmadığını şu aşamada esasa ilişkin mütalaanın hazırlanması için dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesini talep etti.

DOSYA SAVCIYA GÖNDERİLDİ
Mahkeme heyeti, avukatların adli kontrollerin kaldırılması yönünde taleplerini reddetti. Esasa ilişkin mütalaasını hazırlaması için dosyayı iddia makamına gönderen mahkeme heyeti, duruşmayı 5 Mayıs 2021'e erteledi.