3 Ekim 2024 Perşembe

Razmuhi: KDP, Türk güçlerini fonluyor

KBDH Genel Konsey Üyesi Hîvron Razmuhi, Kürt emekçilerinin maaşlarını ödemeyen KDP'nin, Türk işgal güçlerine Federe Kürdistan kasasından fon ayırdığını söyledi.

MLKP/KKÖ Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komünist Kadın Örgütü Komutanlarından ve KBDH Genel Konsey Üyesi Hîvron Razmuhi, KDP'nin Türk devleti ile işbirliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ANF'ye konuşan Razmuhi, siyasi, ekonomik, askeri ortaklığa dayanan Türk devleti ile KDP iş birliğinin Güney Kürdistan topraklarını işgal planlarında yeni bir aşama olduğunu kaydetti.

Türk devletinin Kürt halkına tarihsel düşmanlık içinde olduğunu hatırlatan KBDH Genel Konsey Üyesi Hîvron Razmuhi, Güney Kürdistan'da Türk sömürgeci devletinin yaptığı karakollar, askeri üstler, SİHA noktaları, halk içinde ajanlaştırma dayatması, köylülere ve dolaylı olarak gerillaya dönük ekonomik, politik ambargonun, bu iş birliğinin bölgeye yansıyanlardan sadece bir bölümü olduğunu kaydetti. Razmuhi, bu iş birliği sonucu, Mahmur'da halkın kuşatma altında yaşam mücadelesi verdiğini; DAİŞ'in Şengal'de halka dönük katliam gerçekleştirdiğini ve esir alınan kadınların seks kölesi olarak pazarlandığını; yerel savunma güçlerine dönük hava saldırılarıyla aralarında komutanlarında bulunduğu gerillaların ölümsüzleştiğini; bombardımanlar sonucu sivil halktan yaşamını yitirenler olduğunu; Güney Kürdistan'ın birçok bölgesinde köylere dönük hava saldırıları düzenlendiğini; yakılan ve insansızlaştırılan köyler olduğunu hatırlattı. 

'KAN ÜZERİNE KURULU İTTİFAK'
Türk devleti ile KDP arasındaki iş birliğinin Kürdistan halkının kanı ve Kürt halkının düşmanlığı üzerine kurulu olduğuna dikkat çeken Razmuhi, "KDP, Kürt emekçilerinin maaşlarını ödemeyip açlığa mahkum ederken faşist sömürgeci Türk devletinin işgalci güçlerini bölgede konuşlandırmak için Federe Kürdistan kasasından fon ayırmakta sorun görmüyor. Bölgeden çıkan petrolü Türkiye'ye göndererek, sömürgecilerin nemalanmasını sağlıyor" dedi.

'SAVAŞAN KADINLAR KİRLİ PLANLARI BOZACAK'
AKP-MHP-Ergenekon yönetimindeki Türk devleti ile KDP'nin iş birliğinin, aynı zamanda kadın düşmanı erkek egemen zihniyete dayandığını belirten Razmuhi, Kürt kadınlarının buna izin vermeyeceğine dikkat çekti. Razmuhi şunları söyledi: "Bu kirli planları bozacak olan yine direnen, savaşan kadınlardır. Hem cins kimliğimizi, özgür yaşamlarımızı hem de özgür dağlarımızı sonuna kadar savunacağımızı yüksek sesle haykırıyoruz. Bu dağların her patikasında, her yolunda, her tepesinde şehit kadın yoldaşlarımızın ayak izleri var. Bu dağlar Leyla Qasîmların, Bêrîtanların, Leyla Agirîlerin, Sakine Cansızların olduğu kadar Berçem Renasların, Sibel Bulutların, Ekin Suların, Raperîn, Avaşîn gibi nice ölümsüzleşen kadınların bize emanetidir. Bu dağlar, özgürleşmenin, yeni yaşamın birer mevzidir. Mevzilerimizi sonuna kadar savunacağız."

'FAŞİZME KARŞI GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİRELİM'
HBDH/KBDH olarak bir süre önce,'Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız' kampanyası başlattıklarını söyleyen MLKP/KKÖ Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komünist Kadın Örgütü Komutanlarından ve KBDH Genel Konsey Üyesi Hîvron Razmuhi, şunları ifade etti: "AKP-MHP-Ergenekon faşizmi, bugün sadece Kuzey Kürdistan ve Türkiye halklarını değil, tüm bölge halklarını tehdit ediyor. Bir bütün olarak politik-askeri gelişmelere baktığımızda kampanyamızın zamanlaması doğruluğunu gösteriyor. Aynı zamanda taleplerimiz net olduğu kadar birleştiricidir. Özgürlüğe sadece Kürtlerin değil kadınların, işçi-emekçilerin, çeşitli inançlardan toplumların, LGBTİ+'ların da ihtiyacı vardır. Bu temelde de hamlemiz tüm emekçi, ezilenleri kapsamaktadır. Özgürlük isteyen tüm politik güçler, toplumsal dinamikler, faşizmin yenilgisi ve özgürlüklerin kazanılması için hamlemize destek vermelidir. Türkiye emekçileri, işçiler, kadınlar ve devrimci güçler direniyor. Kürt halkı direniyor. Faşizmin karşısında gücümüzü, irademizi birleştirmeliyiz. Herkesin mutlaka yapacağı bir şeyi vardır, yeter ki istensin ve bu örgütlensin."