22 Eylül 2024 Pazar

PSAKD: Tutuklamalar Aleviliğin yok edilmesine dönük

PSAKD, tutuklu Genel Başkan Yardımcısı Erol Yeter ile üyelerinin "maden arama, yol yapma gibi bahanelerle Alevi köylerinin yaşam alanlarının tahrip edilerek bu bölgelerin boşaltılması girişimlerine halkımızla birlikte karşı çıktıkları için" tutuklandığını belirterek yarın görülecek duruşmaya katılım çağrısı yaptı.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Genel Başkan Yardımcısı Erol Yeter ile üyelerinin 28 Kasım'da Erzincan'da görülecek duruşmasına çağrı yaptı.
 
9 aydır tutuklu olan PSAKD Genel Başkan Yardımcısı Erol Yeter ile üyeleri Murat Demiray ve Alican Sünbül'ün Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. PSAKD, yazılı açıklama yaparak 28 Kasım'da görülecek mahkemeye katılım çağrısı yaptı.
 
PSAKD, "Tutuklanan canlarımız kadim bir Alevi toprağı olan Erzincan'da Aleviliğin yok edilmesi planlarına gösterdikleri direnç nedeniyle hedef alınmışlardır. Canlarımız maden arama, yol yapma gibi bahanelerle Alevi köylerinin yaşam alanlarının tahrip edilerek bu bölgelerin boşaltılması girişimlerine halkımızla birlikte karşı çıktıkları için hedef alınmışlardır. Canlarımız Erzincan'da Cemevi yaptırma çabalarından dolayı hedef alınmışlardır" dedi.
 
Operasyonun asıl hedefinin bütün bir Alevi örgütlülüğü olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Açıkça görülmektedir ki Alevi toplumunu Alevi örgütlülüğünden uzaklaştırarak asimile etmenin hesapları yapılmaktadır" denildi.
 
"Bizler binlerce yıldır her türlü saldırıya, baskıya ve katliama karşın bugüne kadar ayakta kalmayı başardık. İmam Hüseyin, Hallac-ı Mansur, Baba İshak, Baba İlyas, Hacı Bektaş-ı Veli, Şeyh Bedrettin, Nesimi ve Pir Sultan Abdal gibi önderlerimiz zalimlerin zulmüne canları pahasına boyun eğmeyerek bu ulu yolu bugünlere kadar taşıdılar. Bugün artık bu yol bizlere emanettir" denilen açıklamada tutuklama saldırılarının boşa çıkarılacağı ifade edildi.
 
"Doğru bildiğimiz yoldan bedeli ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir zulme boyun eğmeyeceğiz. Haksızlık karşısında diz çökmeyeceğiz. Baskılar karşısında susmayacağız. Tehditler karşısında yılmayacağız. Karanlığa asla teslim olmayacağız. Çünkü bizler Pir Sultan'ın torunlarıyız. Pir Sultan'ın inancı, bilinci ve direnci bizim rehberimizdir" denilen açıklamada, dayanışma çağrısı yapıldı.