3 Ekim 2024 Perşembe

PSAKD Samsun: Akıtılan kanın hesabı sorulsun

PSAKD Samsun Şubesi, Maraş'ta katledilenleri andı, "Akıtılan bunca kanın hesabı sorulana kadar, her alanda var olacağız" dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Samsun Şubesi, Maraş katliamının 42. yılı dolayısıyla açıklama yaptı.

Şube binası önünde yapılan açıklamada konuşan Şube Başkanı Cem Sultan Ermiş, "Maraş Katliamı'nın faillerinin cezalandırılmaması Çorum'u, Sivas'ı, Gazi'yi, Roboski'yi, Suruç'u, Ankara gar katliamını yaşattı. Bu katliamlar faili meçhul kaldığı sürece yeni katliamlar olmaya devam edecektir" dedi.

Maraş'ta yüzlerce insanın katledildiğini hatırlatan Ermiş, "Ne değişti o günden bugüne?" diye sordu. Ermiş, hakkını arayanlara ve adalet isteyenlere yönelik saldırı ve katliamların bugün de devam ettiğini belirtti.

"Demokrasinin, insan haklarının, özgürlüklerin, hukukun üstünlüğünün yeşermesini istediğimiz bu ülkede katliamlarla yüzleşmenin şart olduğuna inanıyoruz" diyen Ermiş, şunları söyledi: "Akıtılan bunca kanın hesabı sorulana kadar, her alanda var olacağız. Bu ülkedeki farklı inanç ve kültürleri ötekileştirmeden, bu kan gölüne çevrilmiş topraklara barış, eşitlik ve adalet gelene kadar mücadelemize devam edeceğiz."