3 Ekim 2024 Perşembe

Polisin ajanlık dayattığı SGDF'liler: Asla biat etmeyeceğiz

SGDF üyeleri Havin Özcan ve Taylan Özgür Karatepe, "sohbet" adı altında, polisin ajanlık dayatmasına maruz kaldı. Açıklama yapan sosyalist gençler, devletin bu saldırılarına karşı mücadeleyi daha da yükselteceklerini vurguladı.

Devletin, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na (SGDF) yönelik saldırıları sürüyor. Sosyalist gençlere yönelik, siyasi operasyonlar, kaçırmalar, taciz haberlerine her geçen gün yenileri ekleniyor.

Son olarak SGDF üyeleri Havin Özcan gözaltında, Taylan Özgür Karatepe de metrobüs çıkışında polisler tarafından "sohbet" adı altında taciz edildi.

ÖZCAN: BU POLİTİKALAR ÖRGÜTLÜ DAVAMIZA ZARAR VERMEK AMAÇLI
SGDF, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde "Baskılar bizi yıldıramaz" şiarıyla basın toplantısı düzenledi. Açıklamada konuşan Havin Özcan, şunları söyledi: "18 Kasım'da bir arkadaşımla keyfi bir şekilde gözaltına aldık. Devrimci faaliyet hakkında beni konuşturmaya çalıştılar. Daha sonrasında görüşmek istediklerini söyleyip sürekli iletişime geçmeye çalıştılar. Devletin bu ajanlaştırma politikaları örgütlü davamıza zarar vermek amaçlıdır. Ama bizler bu tarz oyunlara gelmeyeceğiz."

KARATEPE: MÜCADELEDEN ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ
SGDF'li Taylan Özgür Karatepe ise, "Devlet gençliği sindirmek, apolitikleştirmek amacıyla bu girişimleri on yıllardır sürdürüyor. Bizi mücadeleden geri adım attırmaya, yanlarına çekmeye çalışıyorlar. Ama devletin bu girişimi bize geri adım attırmıyor, aksine mücadeleye daha da bağlıyor. Mücadeleden asla geri adım atmayacağız" dedi.

SGDF üyesi Recep Acar basın metnini okudu. Binlerce gencin işsizlik, açlık ve geleceksizlikle intiharın pençesine itilmişken, kampüslerde çok sayıda öğrenci ihmaller zinciriyle hayatını kaybederken, LGBTİ+'lar nefret cinayetleri ile katledilirken, taciz-tecavüz sokaklarda kol gezerken polisin marifetmiş gibi solcu öğrencileri takip ettiğini kaydetti.

'ASLA BİAT ETMEYECEĞİZ'
"Bu örgütlü karanlık, tutuklama ve gözaltı ile engelleyemedikleri faaliyetlerimizi kontrgerilla yöntemleri ile engellemeye kalkışmaktadır" diyen Acar, bu saldırının sadece SGDF'nin muhatabı olduğu bir saldırı olmadığının altını çizdi.

Acar, şöyle devam etti: "Yaşamımızın her alanında sürdürdüğümüz eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesinde polisin hiçbir adımına karşı ayaklarımız geri gitmeyecek, aksine faşizmin üstüne üstüne yürümeye devam edeceğiz. Haklıyız ve haklılığımızın bilinciyle okullarımızdan sokaklara faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Gençlik ne faşizme ne faşizmin koruyucularına hiçbir zaman biat etmedi, etmeyecek. Gençlerin olduğu her yerde faaliyetlerimiz ısrarla devam edecektir. Tüm toplumsal mücadele öznelerini bu anti-demokratik uygulamalara karşı ses çıkartmaya davet ediyoruz."