7 Ekim 2024 Pazartesi

Polis HDP binasındaki katliamı izledi

HDP PM üyesi Hacay Yılmaz, İzmir il binalarına yönelik faşist saldırıda yaşananları anlattı. Polisin uzun süre katliam saldırısını izlediğini, müdahale etmediğini anlatan Yılmaz, Deniz Poyraz katledikten sonra polisin içeriye girerek faşist katil Onur Gencer'i koruma altında parti binasından çıkardığını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi üyesi Hacay Yılmaz, saldırıya ilişkin ETHA'ya bilgi verdi. Sabah saatlerinde parti binasına gittiklerini daha sonra çıktıklarını anlatan Yılmaz, "Biz çıktıktan 40-45 dakika sonra saldırgan parti binasına gelmiş. Deniz partide yalnızdı. Biz İl Eşbaşkanımızla birlikte bir süre sonra partiye geldiğimizde binanın polis tarafından sarıldığını gördük" diye anlattı.

Polise neden müdahale etmedikleri yönünde tepki gösterdiklerini aktaran Yılmaz, "Bekliyoruz" yanıtı aldıklarını söyledi. Kısa bir süre sonra peş peşe silah sesleri duyduklarını saldırganın daha sonra partinin camlarını kırdığını anlatan Yılmaz, katliamı uzun süre izleyen polisin daha sonra içeri girdiğini söyledi.

Katliamın ardından parti binası önünde HDP üye ve yöneticilerinin toplandığını ve bina önündeki bekleyişlerinin sürdüğünü aktaran HDP PM üyesi Yılmaz, polis, parti avukatları ve İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay'ın binada incelemelerini sürdürdükleri bilgisini verdi.