3 Ekim 2024 Perşembe

PKK ve PAJK'lı tutsaklar açlık grevine başlıyor

PKK ve PAJK'lı tutsaklar, PKK'nin 42. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yaptıkları yazılı açıklamada, mutlak tecridin kaldırılması için beşer günlük süresiz dönüşümlü açlık grevini başlayacaklarını duyurdu.

PKK'li tutsaklar 42. mücadele yılını kutlamak için yaptıkları açıklamada, hapishanelerde süresiz dönüşümlü açlık grevine başlayacaklarını açıkladı.

Açıklamada, "Halkımıza, halklara uygulanan mutlak tecrit aşılana dek gruplar biçiminde beşer günlük süresiz dönüşümlü açlık grevini başlatıyoruz" denildi.

PKK'nin 42. kuruluş yıl dönümünü, 43. mücadele yılına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "'Tecride, işgale, faşizme son, özgürlüğü sağlama zamanı' hamlesiyle karşıladığımız bu tarihi süreçte daha büyük direnme daha büyük mücadele etme azmi ve kararlılığıyla hamlenin başarısına kilitlenme temelinde önderliğimizin, halkımızın, halkların diriliş ve doğuş bayramı 27 Kasım'ı kutluyoruz" ifadesine yer verildi.

PKK lideri Abdullah Öcalan ve ezilenler üzerinde uygulanan tecrit sonlanana kadar mücadelenin sürdürüleceği kaydedilen açıklamada, "Zindanlardaki PKK ve PAJK'lı tutsaklar olarak; alternatif bir dünya mümkün diyoruz. Eşit-özgür bir yaşam ideolojisini, felsefesini geliştiren önderliğimizin hedefi olan AKP-MHP faşizmine ve emperyalist çıkarları temelinde Üçüncü Dünya Paylaşım Savaşı'nı Kürdistan merkezli Ortadoğu'da derinleştiren hegemon güçlere karşı sergilenen muazzam direnişin kadınlar ve halkların geliştirdiği, ezilenlere, özgürlük mücadelesi veren herkese umut aşılayan 'Rojava Kadın Devrimi'nin yarattığı direngenlik ruhu ve coşkusuyla hamlede yer alma ve ivme kaydettirme yönündeki kararlılığımızı bir kez daha belirtiyoruz" denildi.

PKK ve PAJK'lı tutsaklar yaptıkları yazılı açıklamada, hapishanelerde yaşanan hak ihlallerine de değinerek, pandemi bahanesiyle açık görüşlerin yaptırılmadığı, avukat-müvekkil görüşmelerinin yasalara aykırı bir şekilde kapalı görüş şeklinde sürdürüldüğü, hasta tutsakların tedavileri engellenirken, çıplak arama, sürgün sevk gibi saldırıların sürdüğü kaydedildi.

'27 KASIM İTİBARIYLA EYLEM BAŞLATIYORUZ'
PKK ve PAJK'lı tutsakların PKK'nin kuruluş yıldönümü olan 27 Kasım itibariyle Kürdistan ve Türkiye hapishanelerinde bir dizi eylem kararı aldığı kaydedilen açıklamada, "Bu direnişimiz AKP- MHP faşizminin topluma dayattığı ilhak ve tecride karşı tarihi bir direniş mücadelesidir. Sömürgeciliğin, faşizmin, ırkçılığın ideolojisiyle beslenen AKP-MHP ittifakının soykırımcı zihniyetinin Kürtlere ve tüm ezilen halklara reva gördüğü faşizanca saldırma, yerinden etme ve katletmedir. Tam da bu sebepten seferberlik ruhuyla 'Faşizme, işgale, tecride son, özgürlüğü sağlama zamanı' hamlesine katılım, ses verme sokağa çıkma vaktidir" çağrısı yapıldı. Açıklamada, PKK ve PAJK'lı tutsakların, 27 Kasım itibariyle halklara uygulanan mutlak tecrit aşılana dek gruplar biçiminde beşer günlük süresiz dönüşümlü açlık grevine başlayacakları duyuruldu.