22 Eylül 2024 Pazar

PKK?nin 41. yılı Qamişlo'da kutlandı

Kuzey Suriye?nin Qamişlo kentinde PKK?nin 41. kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı.
Şehit Aileleri Kurumu, PKK'nin kuruluş yıldönümünü kutlamak için Kuzey Suriye’nin Qamişlo kentinde etkinlik düzenledi.
 
Binlerce kişinin katıldığı etkinlikte, salona, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ile Kürt özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşen savaşçıların fotoğrafları asıldı.
 
Saygı duruşunun ardından Şehit Aileleri Kurumu adına Hevi Qamişlo söz aldı. 
 
PKK'nin kuruluşunu kutlayan Qamişlo, "PKK’nin ilanı ile birlikte Kürt halkı dört parçada yeni bir uyanışa geçti. 40 yıllık PKK mücadelesi onca şehidine rağmen coşkuyla sürdü” dedi.
 
Öcalan’ın felsefesi’nin bütün Ortadoğu'ya yayıldığını ifade eden Hevi Qamişlo, “Bu kırk yıllık mücadelemizde önder Apo’nun felsefesi ile bütün Ortadoğu halklarını özgürleştirilmesi hamlesine başladık. Şuana kadar binlerce kadın erkek savaşçıyı şehit vermesine rahmen PKK önder Apo’nun felsefesi ile yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Bizde Şehit Aileleri Kurumu olarak PKK’nin 41. Yılını başta şehit aileleri  olmak üzere bütün halkımıza kutluyoruz” diye konuştu.
 
Geceye MLKP Rojava örgütü de bir mesaj yolladı.
 
Kürt özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşen savaşçıların anıldığı mesajda, şu ifadeler yer aldı: "Kürt halkı PKK öncülüğünde büyük manevi coşku kazandı. İşgalci güçler ve faşistle PKK’nin yenilmesini istiyorlar biz biliyoruz ki o faşist işgalci güçler bu 40 yıllık verilen mücadele karşısında yenileceklerdir.  İnanıyoruz ki özgür kadın ve gençler Kürt halk önderi Abdullah Öcalan ve dört parça Kürdistan’ın özgürlüğü için rollerini oynayacaklardır. Kürt halkının yeni doğumunu PKK’nin 41. Yılını dört parça Kürdistan’da yaşayan halklarımıza kutluyoruz. Halklarımıza söz veriyoruz. Özgür dağlardan, devrim topraklarına ve sokak çatışmalarına kadar mücadelemizi omuz omuza büyüteceğiz. Bu söz şehitlerimizin dağlardan devrim topraklarına kadar omuz omuza mücadele ederek şehadete ulaşmalarıyla ve rdildi. Yeniden PKK’nin 41. kuruluş yılı bütün halklarımıza kutlu olsun.
 
Etkinlik Koma Botan'ın şarkılarıyla çekilen halaylarla sona erdi.