22 Eylül 2024 Pazar

Pir Sultan Abdal üyelerinin yargılandığı davada 3 kişiden biri tahliye edildi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetici ve üyelerinin yargılandığı davada, bir kişi tahliye edilirken, 2 kişinin tutukluluk halinin devamına kara verildi.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) yönetici ve üyelerinin yargılandığı davanın 2. duruşması Erzincan Adliyesi’nde görüldü.
 
Duruşmada tutuklu 3 kişiden Alican Sünbül tahliye edilirken, Erol Yeter ve Murat Demiray’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. 
 
Mütalaasını sunan savcı, yargılanan tüm sanıklar için hapis cezası istedi. Duruşma 19 Aralık'a ertelendi.
 
Mahkemedeki izlenimlerini PİRHA’ya aktaran PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, şunları söyledi:  “Ara karar çıktı. Bir arkadaşımız tahliye edildi. İki arkadaşımızın tutukluluğunun devamına karar verildi. Tüm avukatlar savunmasında belirttiler, itirafçıların talimat mahkemesine de katıldık. Beyanları, ifadeleri çelişkili ancak savcılık mütalaasında cezalandırma talep etti. Dunuşma 19 Aralık’a ertelendi. Umut ediyorum ki arkadaşlarımız o duruşmada tahliye olur. Dosyanın içeriğine baktığımız zaman, arkadaşlarımızın bir gün dahi içeride tutulmasını gerektirecek hiçbir şeyin olmadığını gördük."