20 Eylül 2024 Cuma

'Pankart' davası ekolojistler lehine sonuçlandı

İkizköy muhtarı Işık, "İrademize, mücadelemize, haklı davamıza sahip çıkan; bizleri yalnız bırakmayan, Akbelen için adalet sesine ses olan tüm kamuoyuna kendim ve köyüm adına teşekkür ederim. Direne direne, birleşe birleşe, eninde sonuna bu davayı kazanacağız" dedi. 

İkizköy muhtarı Nejla Işık'a pankart astığı için kesilen 40 bin lira para cezasının iptaline karşı açılan dava Işık lehine sonuçlandı. 

Söz konusu cezanın haklı mücadelelerine kesildiğinin altını çizen Işık, "Yalnızca bize değil; toprağını, ağacını, köyünü, yaşam alanlarını savunan herkese bir gözdağıydı. Bu davayı kazanmış  olmaktan mutluyuz. Fakat bizim asıl mutluluğumuz sonuna kadar haklı olduğumuzu bildiğimiz asli davamızı ve mücadelemizi kazanmak; köyümüzü, zeytinliklerimizi, topraklarımızı, tarihimizi madenin kirli elinden kurtarmak olacak. 5 sene önce çıktığımız bu yola istedikleri kadar taş koysunlar, asla vazgeçmeyeceğiz. İrademize, mücadelemize, haklı davamıza sahip çıkan; bizleri yalnız bırakmayan, Akbelen için adalet sesine ses olan tüm kamuoyuna kendim ve köyüm adına teşekkür ederim. Direne direne, birleşe birleşe, eninde sonuna bu davayı kazanacağız" dedi.