3 Ekim 2024 Perşembe

Öztürk: AKP'ye göre herkes terörist

İstanbul'daki halk toplantısında konuşan DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, yaşanan sorunlara tek çözümün Öcalan olduğunu belirterek, iktidara "Onların haddi değil Öcalan'ın adını anmak ve onun adına konuşmak. Hesap vereceksiniz" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), "Örgütlü toplumla özgür yaşama doğru" şiarıyla 27 Şubat'ta 6. Olağan Kongre kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Sancaktepe ilçe örgütünde halk toplantısı gerçekleştirdi. Halk toplantısına Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Marmara Bölgesi Eş Sözcüsü Dilber Demir Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü Eşbaşkanı Ferhat Encü ve konuşmacılar arasında yer aldı. Konuşmanın yapıldığı salonda, "Örgütlü toplumla özgür yaşama doğru" pankartı açıldı.

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, devletin Kürt halkına karşı inkar siyasetini izlediğini belirtti. Kürtlere dönük baskılara değinen Öztürk, "Diliniz kültürünüz yok siz yoksunuz dediler. Binlerce yıldır Kürtler var ve Mezopotamya'da yaşıyorlar. Türkiye Kürtleri bitirmeye çalışıyor. Başka kimsenin ‘ben varım' demesini kabul etmediler. ‘Biz efendi olacağız siz köle olacaksınız' dediler. ‘Sizin bir kültürünüz bir diliniz yok' dediler. Kürtler bu politikaları kabul etmediler ve direndiler. Kürtlerin direnişinde birçok katliam yapıldı. Zilan'da büyük bir katliam yaptılar. Roboskî'yi unutmadık hala aklımızda, Cizre'de gençlerimizi diri diri yaktılar" dedi.

Şark Islahat planı ile Kürtlerin tasfiye edilmeye çalışıldığını belirten Öztürk, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride değindi. Yaşanan sorunların çözümünün İmralı'nın kapılarının açılması olduğunu belirten Öztürk, "Tek çare Öcalan'dır" dedi. 2013 yılındaki diyalog sürecini hatırlatan Öztürk, "Erdoğan,  ‘Kürt sorunu yok' dedi. Cizre'de Nusaybin'de Şırnak'ta katliamlar yaptılar. Kürtler iktidarın yaptığı bu saldırıları karşı her gün biraz daha direnişini büyüttü. Dediler ki, ‘Öcalan'la Kürtler arasındaki bağı koparacağız. Bu şekilde Kürtlerin boyunu eğdireceğiz.' Kürtlerin düşmanı devletin başında olan AKP-MHP'dir.  Düşmanın çok uzakta aramamak gerekiyor. Bu zihniyet için herkes düşman, herkes terörist" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Türkiye'ye izin vermediği için IŞİD'i canlandırmaya çalıştığının altını çizen Öztürk, Kürtlerin bu saldırılara karşı kendilerini savunduklarını belirtti. Öztürk, "Saddam Hüseyin zihniyeti canlandırmak için yine Kürtlere saldırıyorlar. 4 parça Kürdistan'a hesap verecekler. Nasıl ki Saddam'ın Halepçe de kimyasal silahla öldürdüyse bugün Türkiye Başur da aynı şekilde bunları kullanıyor. Tarih tekerrür ediyor. Türkiye KDP'yi tehdit ediyor. Onlar da bir şey demiyorlar. Türkiye en iyi Kürt ölü Kürt'tür diyor. Erdoğan şehirlerimizi yıkarken KDP onların yanın duruyor. Büyüklerimizin düşmanı bizim dostumuz olamaz. Bizim birliğimizi yok edemezsiniz. Nasıl ki Türkiye'nin yüzü ortaya çıktıysa onlarında yüzü ortaya çıkacak" diye konuştu.

Erdoğan'ın Öcalan hakkında yaptığı konuşmaları hatırlatan Öztürk, "Onların haddi değil Öcalan'ın adını anmak ve onun adına konuşmak. Siz hesap vereceksiniz. Artık AKP'nin sonu geldi, Kürtler eski Kürtler değil. Dünya artık Kürtleri tanıyor, onların nasıl bir hayat istediklerini biliyorlar. Öcalan'ın paradigmasını takip ediyor. DBP ne kadar güçlü olursa ideoloji o kadar güçlü olacak. Vakit özgürlük zamanıdır" şeklinde konuştu.