3 Ekim 2024 Perşembe

Özgürlükçü Gençlik'ten İzmir Emniyeti'ne: hukuksuz şekilde takip etmeyi bırakın

İzmir polisinin hukuksuz faaliyetlerine ilişkin İzmir Barosu'nda basın toplantısı yapan Özgürlükçü Gençlik, İzmir Emniyeti'ne ailelerini arayıp  katıldıkları basın açıklamalarının görsellerini ulaştırmaları yönünde uyarıda bulundu. 

Özgürlükçü Gençlik, İzmir polisinin hukuksuz faaliyetlerine ilişkin Alsancak'ta bulunan İzmir Barosu'nda basın toplantısı yaptı. "İzmir Emniyeti hukuksuz faaliyetlerine son vermelidir" görselinin yansıtıldığı salonda basın metnini Fadime Özdemir okudu. Yapılan açıklamaya birçok gençlik örgütü, İnsan hakları savunucuları ve İzmir Barosu başkanı Özkan Yücel katıldı. 

Kapitalizmin içerisinden geçtiği çoklu krizlerin toplumun tüm kesimlerinde olduğu gibi  üniversitelilerin de yaşamını etkilediğine işaret eden Özdemir, gündelik yaşamın olağan akışını da zorlaştırdığına dikkat çekti. Özdemir, "Her geçen gün derinleşen ekonomik krizle birlikte artık barınamıyoruz, geçinemiyoruz, beslenemiyoruz, eğitimimizi sürdüremiyoruz" dedi.

"Barınamıyoruz" diye. Gençler olduklarını söyleyen Özdemir, çalışmak zorunda olan ancak iş bulamayan, okuyamayan gençler olduklarını ve "Güvende değiliz" diyen kadın ve LGBTİ+'lar olduklarını da belirtti. Özdemir tüm bunlara rağmen "Doğayı, ve tüm canlıları koruyanlarız" vurgusu yaptı.

İzmir Emniyeti'nin bir süredir hukuksuz faaliyetlerini sürdürmeye devam ettiğini kaydeden Özdemir, 35 ALA 216, 35 EPE 72 plakalı araçlar evlerine kadar takip ettiğini ifade etti. İzmir Emniyeti tarafından "Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri" adı altında ailelerine, mahalle esnafına, yaşadıkları evlerin sahiplerine, üniversite rektör, dekan ve bölüm başkanlarına meşru olan faaliyetlerinin kriminalize edilerek aktarıldığını aktaran Özdemir, "Adeta ihbar ve tehdit yoluyla; ülkenin uçuruma sürüklenmesine karşı çıkan, en temel ihtiyaçlarını talep eden biz gençler yaşamın tüm alanlarından tecrit edilmeye çalışılıyor.

İzmir Emniyeti'nin gençliği baskı altına almaya yönelik yaptığı bu hukuksuz faaliyetler onların korkusunu, güçsüzlüğünü ve ne kadar acınası bir durumda olduklarını gösteriyor" ifadelerini kullandı. İzmir Emniyetini uyardıklarını belirten Özdemir, "Ailelerimizi arayıp katıldığımız her faaliyetin, her basın açıklamasının görsellerini ulaştırmayı bırakın. Hakkında tek dosya bulunmayan arkadaşlarımız hakkında "15-20 dosyası var, yakında alacağız" diyerek yalan söylemeyi, bizleri hukuksuz bir şekilde takip etmeyi, üniversite yönetimine baskı yapmayı bırakın" diye konuştu.

YÜCEL: GENÇLERİN TALEPLERİNİ DESTEKLİYORUZ 
Özkan Yücel ise gençlerin sorunlara karşı mücadele verdiğini hatırlattı. Yapılan hukuksuzlukların verilen mücadeleyi engellemeye yönünde olduğuna işaret eden Yücel, "Haklılar çünkü barınamıyorlar, kendilerine gelecek göremiyorlar. Gençlerin taleplerini destekliyoruz. Gençlerin üzerinden elinizi çekin diyoruz" dedi.

ÇİÇEK: 1 AYDA 100 ŞİKAYETLE KARŞILAŞTIK
İHD İzmir Şubesi adına konuşan Ahmet Çiçek, 1 ay içerisinde bu tarz 10 şikayetle karşılaştıklarını kaydetti. Çiçek, "Kendi özgürlüğünü kazanmış bir bireyin ifade özgürlüğüne müdahaledir. Öğrenciler ekonomik sıkıntılar yaşıyor. Burs verelim iş bulalım gibi tekliflerle geliyorlar. Bu insanları terörist olarak gösterme çalışması yapıyorlar. İdarenin de kollukla hareket etmesi anlamına gelir" dedi. 

THİV adına söz alan Coşkun Üsterci, İzmir Emniyeti'nin uyguladığı hukuksuz baskıyı kınadıklarını ve bununla mücadele edeceklerini vurguladı.