6 Ekim 2024 Pazar

Özgür Gençlik'in yeni sayısı çıktı

Özgür Gençlik, "Özerk Demokratik Üniversite Mücadelesi ve Devrimci Gençlik Hareketinin Yarını" dosyası ile çıktı. 

Süreli gençlik yayını olan Özgür Gençlik dergisinin yeni sayısı çıktı. Bu sayısını ozgurgenclik.net sitesinde ve elektronik yayıncılık platformu olan issuu'da okurlarıyla buluşturan dergi, kapağına "Barikatın Ardı Özgürlük; Yüklen" manşetini taşıdı.

Derginin "Özerk Demokratik Üniversite Mücadelesi ve Devrimci Gençlik Hareketinin Yarını" dosyasında; "Kapitalizmin Eğitim Politikası ve Özerk-Demokratik Üniversite Mücadelesi", "Dünümüz, Bugünümüz, Yarınımız: Özerk-Demokratik Üniversite Mücadelesi", ‘'Boğaziçi Direnişi: Gençlik Daha Büyük Kavgalara Hazır!" ve "Gençlik Hareketinde Yolu Açmanın Parolası: Barikata Yüklenelim, Mutlaka Kazanacağız!" başlıklarında dört yazıya yer veriliyor.

Dosyada gençlik hareketinin dünü, bugünü ve yarınından bahsedilirken son yazısında "Eğer ki devrimci gençlik hareketi yeni bir mücadele düzeyini kazanacaksa bu gençlik kadrolarının da yenilenmesini zorunlu kılar. Politik ataklık, saldırganlık, kitlelere hücum her şeyden önce gençlik kadrolarında karşılığını bulacaktır." ifadeleriyle gençlik hareketinin kadrolarının görevleri hatırlatılıyor.

Covid_19 salgını koşullarında çıkan dergide; yasaklarla yönetilmeye çalışılan pandemi krizi Aktüel sayfasında "Faşizmin Tam Kapanma İllüzyonu: Yeni Yasaklar" yazısıyla ele alınıyor.

Arka kapağına "İstanbul Sözleşmesi Bizimdir, Alacağız" sözünü taşıyan derginin Ekoloji sayfasında İkizdere'de Cengiz İnşaat'ın taş ocağına karşı süren direnişe ilişkin HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ile röportaja yer veriliyor.

Derginin LGBTİ+'lara ayrılan sayfalarında; Kızıl Okyanus LGBTİ+ ile yapılan söyleşi kendine yer bulurken Kadın sayfasında "Vazgeçmiyoruz!" başlığı ile İstanbul Sözleşmesi ve sözleşmeyi yeniden kazanma mücadelesi anlatılıyor. Deneyim sayfasındaki "Kadın İsyanı Her Yerde: Latin Amerika" yazısında ise Latin Amerika'da dünden bugüne kadınların mücadelesi anlatılıyor.

Derginin Genç Yapıcılar sayfasında "Devrimci Olmak Örgütlü Olmaktır: Komsomol ‘Biz'dir, Biz Komsomoluz", Dünya sayfasında "Atina'dan İstanbul'a Öğrenci Hareketi Kazanacak!" başlıklı yazılar yer alıyor.