19 Eylül 2024 Perşembe

Özel Asaf Okulları patronundan öğretmene şiddet

Kocaeli-Derince Özel Asaf Okulları kurucusu Hakan Boz'un bir eğitim emekçisine yönelik şiddetini teşhir eden Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Kadın Komisyonu, "Kendilerini öğretmenin ve eğitimin sahibi sanan zorbaların okul sahibi olmalarının önünü açan her türlü uygulamanın kaldırılması gerektiğinin bir ispatıdır bu yaşananlar. Öğretmenimizin yanındayız. Eğitimi bu zorbaların eline bırakmayacağız" dedi. 

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın Öğretmenlik Meslek Kanunu ve taban maaş hakkı için mücadelesi sürüyor. Ankara'da bulunan Meclis Parkında "eğitim nöbeti"nin 21. gününde açıklama yapan Özel Sektör Öğretmen Sendikası Kadın Komisyonu, Kocaeli-Derince Özel Asaf Okullarının kurucusu Hakan Boz'un öğretmene yönelik şiddetini teşhir etti. 

Boz'un 12 Haziran'da sendika üyesi bir erkek öğretmene görev tanımı dışında angarya iş yüklediği, bunu reddeden öğretmenin istifaya zorlandığı kaydedilen açıklamada, "Sendika üyesi öğretmen iş tanımı dışında iş yapmayacağını, isterlerse çıkışını verebileceğini söylemesi üzerine baskı, şiddet, darp ve tehditle karşılaşmıştır" denildi. 

Eğitim kurumlarını rant alanı olarak gören mafyatik, eril patronların eğitim emekçilerini zamanını satın aldığı köleler olarak görmesine izin vermeyeceklerini kaydeden  Özel Sektör Öğretmen Sendikası Kadın Komisyonu, "Kendilerini öğretmenin ve eğitimin sahibi sanan zorbaların okul sahibi olmalarının önünü açan her türlü uygulamanın kaldırılması gerektiğinin bir ispatıdır bu yaşananlar. Öğretmenimizin yanındayız. Eğitimi bu zorbaların eline bırakmayacağız" dedi.