3 Ekim 2024 Perşembe

Osmangazi Köprüsü için yandaş şirketlere kur farkı ve faiz ödemesi yapılacak

Yap, işlet, devret adı altındaki sistemle emekçilerin vergileriyle sermayeye besleyen AKP iktidarının, Osmangazi Köprüsü projesindeki şirketlere garanti ödemesinin yanı sıra kur farkı ve gecikme nedeniyle faiz ödemesi yapacağı ortaya çıktı.

Emekçilerin vergilerini sermayedarların kasasına akıtan AKP iktidarı, Otoyol Yatırım A.Ş. bünyesindeki Nurol, Makyol, Astaldi, Yüksel ve Özaltın firmalarına geçmeyen araçların parasının yanı sıra kur farkı ve faiz ödemesi yapacak.

Osmangazi Köprüsü'nden geçmeyen araçların ücreti ödediğimiz vergilerden dolar bazlı olarak yandaş şirketlere aktarılırken, şirkete kur farkı ve ödemenin gecikmesi durumunda faiz ödemesi de yapılacak.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Osmangazi Köprüsü projesinde, işletmeci şirket Otoyol Yatırım AŞ'ye yapılacak 'garanti ödemelere' ilişkin Sayıştay raporunun sansürlendiğini duyurdu.

Yavuzyılmaz Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Osmangazi Köprüsü projesinde, dolar bazlı garanti ödemelerinin gecikmesi halinde, şirkete kur farkına ilave olarak faiz de ödeneceğini tespit ettik. AK Parti'nin favori üçlüsü bir arada dolar bazlı garanti kur farkı ödemesi faiz ödemesi Kaynak: Sayıştay KGM Taslak Raporu

"Not: Sayıştay 2020 Yılı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) Sayıştay Taslak Raporu'nda yer alan bulgu, yayınlanan Sayıştay Raporu'ndan sansürlenerek çıkarılmıştır" ifadesine yer verdi.

Osmangazi Köprüsü'nde Hazine, geçmeyen her araç için firmaya 35 dolar + KDV yani 37.8 dolar ödeme yapıyor.