2 Ekim 2024 Çarşamba

Örencik köylüleri altın madenine karşı çıktı

Zenit Madencilik tarafından yapılmak istenen altın madeni projesine karşı köylüler, dayanışma çağrısı yaptı. Köylüler, "Biz burada yaşamak istiyoruz. Havamızı bozdurmak istemiyoruz. Altın tabağa konulup yenmiyor" dedi. 

Kütahya ili Simav ve Tavşanlı ilçeleri sınırları içinde Zenit Madencilik tarafından yapılması planlanan altın madeni projesi için 08 Ekim 2021 tarihinde ÇED olumlu raporu verildi. Köy halkının karara itirazı sonucu bugün bölgede bilirkişi keşfi gerçekleştirildi.

Demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin desteğiyle Örencik köy meydanında basın açıklaması gerçekleştiği sırada keşif ekibi Avcılar köyüne götürüldü.

Halkın yoğun takibi ve ısrarı sonucu heyetle bağ kuruldu ve heyetin detaylı inceleme yapması sağlandı. Bilirkişi raporu en çok bir ay içerisinde hazırlanmış olacak. 

Açıklama sırasında köy halkı, "Yaşamak istiyoruz. Biz maden istemiyoruz. Bizim çocuklarımız buradan geçiniyor. Madenin açılmasını istemiyoruz; doğamızı, suyumuzu, tarlalarımızı istiyoruz. Biz burada yaşamak istiyoruz. Havamızı bozdurmak istemiyoruz. Altın tabağa konulup yenmiyor" dedi.