3 Ekim 2024 Perşembe

Önlü, 'manşet tetikçiliği yapanlara' yanıt verdi

HDP Milletvekili Öncü, Dersim'de askeri operasyonda yaşamını yitiren İsmail Sürgeç'in ailesine taziye ziyaretinde bulunduğu için kendisini hedef alan iktidar medyasına yanıt verdi: "Biz yakınlarını kaybetmiş insanlarımızın, ayrım yapmadan taziyelerine her zaman sahip çıktık, bundan sonra da çıkacağız."

HDP Örgütlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Dersim Milletvekili Alican Önlü, Dersim'de yapılan askeri operasyonda yaşamını yitiren İsmail Sürgeç'in ailesine yaptığı taziye ziyareti nedeniyle iktidar medyası tarafından hedef alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Saray rejimi ve tetikçiliğini yapan medyanın, her gün meşruluğuyla beraber toplumsal, inançsal ve ahlaki değerlerini de kaybettiğini belirten Önlü, "Yargıda ve hukukta reform yapacağız" diyenlerin, HDP'ye yönelik saldırılarını ve provokasyonlarını sürdürdüğünü belirtti.

'İKTİDARIN HOŞUNA GİTMEYEN HER PRATİĞİMİZ 'SUÇ''
HDP milletvekilleri olarak attıkları her adımın, soludukları her nefesin suç gören bir zorbalıkla karşı karşıya olduklarını ifade eden Önlü, "Demokrasi Yürüyüşüne katılırız 'suç', Meclis'te konuşuruz 'suç', Doğamıza sahip çıkarız 'suç', toplumumuzun en önemli değerlerinden biri olan taziyelere katılırız 'suç'. Özetle; bu iktidarın hoşuna gitmeyen ve fıtratında olmayan her bir pratiğimiz 'suç'" dedi. 

Kargo kolileriyle cenazeleri ailelere gönderen, mezarlıkları talan eden, cenazeleri yerlerde sürükleyen bu karanlık iktidar ve suç ortağı medyanın halkların acısına ve taziyesine saygı göstermelerini beklemediklerini ifade eden Önlü, şunları söyledi: "En insani değerlerden olan taziyeyi dahi hedef alan bu iktidar ve çamur medyası, ahlaksızca haberlerle partimiz ve partimize inanan milyonları korkutacağını, geri adım attıracağını düşünüyor olabilir ancak şunu net olarak bilmelidirler ki, onlardan korkmuyoruz. Biz yakınlarını kaybetmiş insanlarımızın ayrım yapmadan taziyelerine her zaman sahip çıktık, bundan sonra da sahip çıkıp, halklarımızın ve ailelerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz. 'Suçlama ve korkutma' tuğlalarından ve faşizmin harcıyla inşa edilen bu iktidara karşı halkımızın yanında olacağız ve acımızı paylaşacağız."