2 Ekim 2024 Çarşamba

'Onların eline vurulan her kelepçe onlarca insanı birleştirecek, özgürlük isteyenler çoğalacak'

ESP, SKM ve SGDF, gözaltındaki sosyalistlerin serbest bırakılması için adliye önünde açıklama yaptı. Sosyalistler, faşist saldırılara karşı mücadeleyi büyüteceklerini belirtti, "Biz kazanacağız" dedi. Gözaltındaki sosyalistlerin aileleri adına konuşan Bahadır Altan, "Çocuklarımızın arkasındayız" dedi ve ekledi: "Onların ellerine vurduğunuz her kelepçe onlarca insanı bir araya getirecek, özgürlük isteyenler çoğalacak. Onurlu bir iş yapıyorsunuz çocuklar, faşizmin gözünün içine içine bakın çünkü haklıyız, biz kazanacağız."

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), gözaltındaki 20 sosyalistin serbest bırakılması talebiyle Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Eyleme, HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, HDP İl Eşbaşkanı Elif Bulut ve il yöneticileri, Yeşiller ve Sol Parti, YDK, Partizan, Öğrenci Faaliyeti, Devrimci Gençlik Dernekleri, Devrimci Anarşist Faaliyet, Kaldıraç, Devrimci Parti, Dev-Güç, Halkevleri, Polen Ekoloji'nin de aralarında olduğu kurumların temsilci ve yöneticileri ile gözaltındaki sosyalistlerin aileleri de katıldı.

"Birleşeceğiz, çoğalacağız, faşizmi yıkacağız" pankartının açıldığı eylemde, "Yaşasın devrimci dayanışma", "Direne direne kazanacağız", "Faşizme karşı omuz omuza", "Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz" sloganları atıldı.

TAŞKIRAN: BİZ KAZANACAĞIZ
Eylemde ilk olarak ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, "Bu ülkede bize adliye kapılarında, mezarlıklarda ve cezevlerinin önlerinde yan yana gelmek dayatılıyor" dedi.

Ezilenlerin birleşik mücadelesinin baltalanmaya çalışıldığını vurgulayan Taşkıran, 7 Haziran'dan önce olduğu gibi, 7 Haziran'dan bu yana direnişi sürdürdüklerini ve mücadele ettiklerini söyledi. Taşkıran, "İşte buradaki birleşik görüntü, yoldaş görüntüsü gösteriyor, bizi parçalayamayacaklar, başaramayacaklar" şeklinde konuştu.

"Bu kapılarda özgürlüğün kapılarını açmak için mücadele ediyoruz" diyen Taşkıran, bu kapıları açacaklarını vurguladı.

Gözaltındaki sosyalistleri gözaltında alacaklarını ifade eden Taşkıran, konuşmasını "Biz kazanacağız, biz kazanacağız, biz kazanacağız" diyerek tamamladı.

UĞURLU: YOLUMUZ UZUN VE MEŞAKATLİ AMA DİRENECEĞİZ
HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, geçtiğimiz ay da yine adliye önünde sosyalistlere yönelik saldırılara karşı bir arada olduklarını hatırlattı. "AKP-MHP faşist bloku her geçen gün kan kaybediyor, toplumdaki meşruluğunu da kaybediyor. Meşru olmayan bir iktidar ve artık ülkeyi önetemiyor" diyen Uğurlu, tüm baskı ve tutuklamalara rağmen halkların yeni yaşam özlemini gerçek kılacaklarını kaydetti.

İktidarın, Libya'dan Kafkasya'ya savaşı körükleyerek, içerde de halklar arasında düşmanlığı yaratmaya çalıştığını belirten Uğurlu, Türkiye halklarına seslendi: "Gelin hep birlikte bu ülkeyi yaşanabilir bir ülke haline getirelim. Korkmayın, bir araya gelin. Alanlarda, sokaklarda bir araya gelelim, haklı olan, meşru olan biziz. Son sözü biz söyleyeceğiz ve mutlaka kazanacağız. Yolumuz uzun ve meşaketli ama yılmak yok, direnmek var."

BAHÇECİ: SUSMADIK, SUSTURAMAYACAKSINIZ
SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahceci, sosyalistlerin Saray'ın talimatı ile gözaltına alındığını belirtti ve ekledi: "Saray'a itiraz eden, söz söyleyen kim varsa aynı faşist saldırı ile karşılanıyor. AKP, her şeye rağmen gençlerin, kadınların halkların isyanını bastıramıyor. İşte bu saldırı, bu isyana yönelik bir saldırıdır. Biz sokakta olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Onların yolu zalimlerin, kadın katillerini koruyanların yolu ama bizim yolumuz devrim şehitlerinin yoludur. Faşizme karşı sokakta olmaya, birleşmeye devam edeceğiz. Baskılar gençliği susturmadı, susturamayacak."

BAHADIR ALTAN: ÇOCUKLARIMIZIN ARKASINDAYIZ
Son olarak gözaltında olan ESP İl Yöneticisi Çınar Altan'ın babası Bahadır Altan konuştu. "Çocuklarımızın arkasındayız" diyerek konuşmasına başlayan Altan, şöyle devam etti: "Onlar onurlu bir gelecek, kendi çocuklarına bizlerin yapamadığı onurlu bir ülke bırakmak için mücadele ediyorlar. Bu yüzden başlarını öne eğmediler. Bizler de çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Onların ellerine vurduğunuz her kelepçe onlarca insanı birleştirecek. Daha fazla özgürlük isteyen, insanı karşınızda bulacaksınız. Bizim çocuklarımız, geleceğin çocukaların için özgürlüğü inşa edecek, buna inanıyoruz."

Altan bir de gözaltındaki sosyalistlere ve eyleme katılan genç devrimcilere seslendi: "Onurlu bir iş yapıyorsunuz çocuklar, faşizmin gözünün içine içine bakın çünkü haklıyız, biz kazanacağız."

ESP İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, devrim ve sosyalizm mücadelesini sürdüreceklerini vurgulayarak, "Mutlaka biz kazanacağız" dedi.

Gözaltındaki 20 sosyalist İstanbul Adliyesi'ne getirildi, ifade işlemlerinin başlaması bekleniyor. Aileler ise adliye önünde bekleyişlerini sürdürüyor.