22 Eylül 2024 Pazar

Ölüm orucu direnişinde ölümsüzleşen Hüseyin Kayacı anıldı

ESP İzmir İl Örgütü, ölüm orucu direnişinde ölümsüzleşen Hüseyin Kayacı'yı mezarı başında andı.
Sosyalistler, "Kasım Şehitler Ayı" kapsamında devrimcileri anma etkinliklerine devam ediyor.
 
Ölüm orucu direnişinde 6 Mayıs 2001 tarihinde ölümsüzleşen MLKP üyesi Hüseyin Kayacı İzmir'de anıldı.
 
Kayacı'nın Menemen'deki mezarı başında bir araya gelen ESP'liler, saygı duruşunda bulundu.
 
Sosyalistler, "Onların özlem duyduğu sınırsız ve sömürüsüz bir dünya için, sosyalizm  mücadelesini büyüyeceğiz" sözünü verdi.
 
 
HÜSEYİN KAYACI KİMDİR?
 
1969 doğumlu olan Hüseyin Kayacı, ailesine ekonomik olarak destek olmak için ortaokul üçte okulu bırakmak zorunda kaldı, ardından çeşitli işlerde çalıştı.
 
Daha sonra İzmir'e giden Hüseyin Kayacı, dört yıl gemici olarak çalıştı, bu sırada İspanya, İtalya, Beyrut, Cezayir, Slovenya, Bilboa ve İsrail'i gördü. Ardından da devrimci düşüncelerle tanışarak, örgütlü mücadeleyi tercih etti. 
 
Askerlik karşıtı antipropaganda çalışmaları ilk siyasal faaliyeti oldu.
 
1993 yılından itibaren devrimci çalışmanın içinde yer aldı. 1997 yılında gözaltına alınarak tutuklandı ve "MLKP üyesi olduğu" gerekçesiyle 12.5 yıl hapis cezası aldı.
 
MLKP davası tutsaklarının, 10 Aralık 2000 tarihinde süresiz açlık grevi olarak başlattığı ve 3 Ocak‘ta ölüm orucuna dönüştürdükleri direnişin birinci ekibinde yer aldı.
 
2001 yılı 25 Nisan günü Yeşilyurt Devlet hastanesi'ne kaldırıldı. Bilincini kaybeden Hüseyin Kayacı, 6 Mayıs'ta yoğun bakım servisine alınıp, ayakları zincirlenerek zorla müdahale işkencesine maruz kaldı. Aynı günün akşamı direnişinin 148. gününde yaşamını yitirdi.