20 Eylül 2024 Cuma

Okan Pirinç mezarı başında anıldı

Suruç katliamında ölümsüzleşen Okan Pirinç, Antakya'da mezarı başında anıldı. Anmada söz alan annesi yola çıkarken çok mutlu olduğunu anlattı. ESP yöneticisi Osman Kara da, devletten adalet beklentileri olmadığını söyledi, adalet için mezar başlarında, sokaklarda, alanlarda mücadeleyi sürdürdüklerini vurguladı.

Suruç katliamında ölümsüzleşen Okan Pirinç, Antakya'da mezarı başında anıldı. Anmaya Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Okan Pirinç ve Rojava'da ölümsüzleşen Halil Aksakal'ın aileleri katıldı.

Okan Pirinç ve Suruç şehitlerinin resminin bulunduğu "Hiçbir düş yarım kalmayacak. Suruç şehitleri ölümsüzdür" ve Suruç Aileleri İnisiyatifi imzalı "Hiçbir düş yarım kalmayacak" pankartlarının açıldığı anmada "Suruç için adalet herkes için adalet", "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganları atıldı.

NALBANT: DÜŞLERİ YOLUMUZU AYDINLATIYOR
Söz alan HDP önceki dönem İl Eşbaşkanı Kerem Nalbant, Suruç katliamında ölümsüzleşen 33 düş yolcusunun bedenen aralarından ayrıldığını söyledi, "Ancak bize bıraktıkları bu meşale, bize armağan ettikleri bu düşler ilelebet yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir" dedi.

Okan Pirinç ve 33 düy yolcusuna mücadeleden asla geri adım atmama sözü veren Nalbant, "Ta ki düşlerini gerçekleştirinceye kadar mücadelemiz sürecek. Türkiye'nin özlediği savaş değil. Türkiye'nin özlediği barıştır, kardeşliktir, demokrasidir, özgürlüklerin önünün açılmasıdır. Okan yoldaşımız ve yoldaşları bunu şiar edinmişti. Bunun uğrunda şehit düştüler. Biz de gücümüz yettiğince bu düşleri hayata geçirmek için mücadelede edeceğiz" diye konuştu.

ANNE PİRİNÇ: KOBANÊ YOLA ÇIKTIĞINDA ÇOK MUTLUYDU
Anne Nuray Pirinç, oğlu Okan'ın Kobanê'yi yeniden inşa için yola çıkarken çok mutlu olduğunu söyledi. "Sırtında çantası, elinde valizi arkasına bakarak, ‘Hoşçakalın gençlik sizi seviyorum' sözleriyle evden ayrılmıştı" diyerek o günü anlatan anne Pirinç, anma için gelen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

KARA: ADALET YÜRÜYÜŞÜMÜZ MEZAR BAŞLARINDA SOKAKLARDA SÜRÜYOR
ESP yöneticisi Osman Kara da, faşist DAİŞ çetesinin Kobanê'ye yönelik saldırısına karşı Halil Aksakal gibi onlarca gencin Kobanê'ye gittiğini, savunduğunu hatırlatarak, "Kobanê'ye barbar IŞİD çetelerinden temizlediler" dedi.

Kobanê'yi yeniden inşa için yola çıkanların Suruç'ta katledilmesinin üzerinden 9 yıl geçtiğini hatırlatan Kara, adalet yürüyüşünün mezar başlarında, sokaklarda, alanlarda devam ettiğini vurguladı. "Suruç için adalet herkes için adalet" şiarıyla yola çıktıklarını söyleyen Kara, devletten ve adliye koridorlarından adalet beklentileri olmadığını vurguladı.

Kara konuşmasını şöyle sürdürdü: "Emekçi halkımız için, yoldaşlarımızın düşlerini gerçekleştirmek için sokaklardayız, adalet arıyoruz. Yoldaşlarımızın düşleri gerçek oluncaya kadar bu adalet yürüyüşümüz, arayışımız devam edecektir. Katilleri tanıyoruz, Maria ve Mustafa Suphi yoldaşın katledilmesinden tanıyoruz, Dersim'den, Maraş'tan, Sivas'tan, Çorum'dan tanıyoruz. Bizler katilleri Diyarbakır mitinginde patlatılan bombadan tanıyoruz. Bizler katilleri Antep'te bir düğünde patlatılan bombayla onlarca insanın katledilmesinden tanıyoruz. Bizler katilleri, Ankara'da barış istedikleri için barbar IŞİD tarafından ve yerel işbirlikçileri tarafından gönderilen canlı bombasıyla gerçekleştirdiği katliamdan tanıyoruz. Bizler var oldukça adalet arayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Yoldaşlarımızın düşlerini gerçek kılıncaya kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Suruç için adalet tüm ezilen halklarımız için adalet yürüyüşümüz devam edecek. 33 düş yolcusu yoldaşımız ve Kobanê'yi savunurken ölümsüzleşen Halil Aksakal yoldaşı saygıyla anıyorum."

Anmada Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) bayrağı taşınırken, bayrak daha sonra Okan Pirinç'in mezarına asıldı. Ayrıca mezar taşına SGDF önlüğü konuldu.