3 Ekim 2024 Perşembe

'Ohhhh çekeceğine katledilen gençlerin kadınların hesabını ver'

İçişleri Bakanı Soylu'nun Meclis Genel Kurul'da bakanlığın harcadığı paraların nereye gittiğinin hesabını verirken "Ohhhh" demesine tepki gösteren HDP Gençlik Meclisi, "Akıttığınız kanın hesabını vereceksiniz o gün #Ohhhh diyemeyeceksiniz!" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Meclis Genel Kurul'da yaptığı konuşmaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

HDP Gençlik Meclisi. Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Süleyman Soylu meclis kürsüsünden halkın vergileri ve emeği ile ilgili, paraların nereye gittiğinin hesabını yaparken  #Ohhhh çekeceğine katledilen gençlerin kadınların ve savaşlar ile yok olmaya terkedilen mültecilerin hesabını versin diyoruz!

"Halkı açlıkla terbiye etmeye çalışırken savaşa yatırdıkları paranın katledilen gençlerin Kemal Kurkut'un, Mehmet Şerif Coşkun'un hesabını versin. Kurşunun çıktığı silahın ve katillere maaş ödemenin hesabını versin!

"Bizler paranın nereye gittiğinin farkındayız meclis kürsüsünden 'erkeklik yapmanıza, faşizmi beslemenize' tahammülümüz yok! Akıttığınız kanın hesabını vereceksiniz o gün #Ohhhh diyemeyeceksiniz!"