3 Ekim 2024 Perşembe

Öğrencilerini taciz eden antrenöre 71 yıl hapis cezası

Ankara'da 4 öğrencisine cinsel istismarda bulunan antrenör Yavuz Özdemir'in yargılandığı davada karar çıktı. Yaşı ve sağlık durumu nedeniyle istismar suçunu işleyemeyeceğini öne süren Özdemir, kendisine komplo kurulduğunu iddia etti. Öte yandan sanık avukatı da öğrencilere iftira attı. Mahkeme, Özdemir hakkında 71 yıl hapis cezası verdi.

Ankara'da kendisine ait spor salonunda 3'ü 18 yaşından küçük 4 sporcuya cinsel istismarda bulunan ve tutuklu yargılanan kick-boks antrenörü Yavuz Özdemir, 71 yıl 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cinsel saldırı, çocuklardan birinin maruz kaldığı istismarı arkadaşına anlatmasıyla Nisan ayında ortaya çıktı. Durumu öğrenen aileler Özdemir hakkında şikayetçi oldu. Yavuz Özdemir hakkında, birden fazla mağdura yönelik "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 101 yıldan 239 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

YAŞI İSTİSMAR SUÇUNU İŞLEMESİNE ENGELMİŞ
Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına Özdemir, tutuklu bulunduğu hapishaneden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmaya, çocukların aileleri ve taraf avukatları katıldı. Savunma yapan Özdemir, yaşı ve sağlık durumu nedeniyle istismar suçunu işleyemeyeceğini öne sürdü. Özdemir, "Bu bana kurulan büyük bir komplodur" iddiasıyla, beraat ve tahliyesini talep etti.

SANIK AVUKATI ÇOCUKLARA İFTİRA ATTI
Sanık avukatı ise istismara uğrayan çocuklara iftira attı. Özdemir'in, sporcuların 'çarpık ilişkilerine' müdahale ettiği için iftiraya uğradığını iddia etti.

Öğencilerin avukatları Gizem Özdem, Kübra Ekmen ve Evin Konuk ise sanığın eylemlerinin sabit olduğunu belirtti, indirim uygulanmaksızın en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

71 YIL 18 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Yavuz Özdemir'i, mağdurlara yönelik, "nitelikli cinsel istismar", "cinsel istismar", "cinsel taciz" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından toplam 71 yıl 18 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, kararla birlikte sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.