2 Ekim 2024 Çarşamba

Öğrencilerden 'ajanlık dayatmalarına' tepki

Polisin ajanlık dayatmalarına, taciz ve tehditlerine karşı açıklama yapan İzmir Özgür Öğrenci İnisiyatifi, "Tarihimizden aldığımız güçle karşınızda durmaya devam edeceğiz” dedi. 

İzmir Özgür Öğrenci İnisiyatifi, üyelerine yönelik gerçekleşen polis baskısı, tehdit ve tacize yönelik İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya İnisiyatif üyelerinin yanı sıra İHD İzmir Şube yöneticileri de katıldı.

Basın metnini okuyan İnisiyatif üyesi Nazlıcan Yıldız, "Arkadaşlarımıza yönelik yapmış olduğunuz ajanlık dayatmasını ve tehditleri teşhir ediyoruz" dedi. Yıldız, son zamanlarda üyeleri ve ailelerine yönelik taciz ve görüşme taleplerinin olduğunu dile getirdi. Bu görüşmelerin reddedilmesi üzerine tehdit ve baskıyla bir tedirginlik oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Yıldız, "Bunların yanı sıra meşruluğumuz polisler tarafından asılsız söylemlerle illegalize edilmeye çalışılıyor. Yok oluşunun farkında olan saray rejimi bizlerin örgütlü mücadelesi karşısında kaba gücünü kullanmaktan, ajanlık dayatmalarından, asimilasyon politikalarından medet umuyor ve saldırılarıyla bizleri yıldıracağını sanıyor. Buradan sizlere sesleniyoruz! Girmiş olduğunuz çaba boşunadır. Bizler gücümüzü tarihimizden alıyoruz. Bütün bu baskı ve sindirme politikalarınıza karşılık size tarihimizle cevap veriyoruz. Tarihimizden aldığımız güçle karşınızda durmaya devam edeceğiz" dedi.