20 Eylül 2024 Cuma

Öğrenciler elektrik akımına kapılan arkadaşlarını andı

İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, sokakta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay için anma düzenledi ve sorumlular hesap verene kadar sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, sokakta elektrik kaçağından akıma kapılarak hayatını kaybeden İnanç Öktemay ve okul arkadaşları Özge Ceren Deniz için basın açıklaması gerçekleştirdi. Anmaya, çok sayıda gençlik örgütü de katıldı.

Olayın yaşandığı Enver Dündar Başar sokakta bir araya gelen öğrenciler adına açıklamayı Özge Ceren Deniz'in sınıf arkadaşı Selin Kurşun okudu. Bir kez daha önlemler alınmadığı ve ihmaller birbirini kovaladığı için arkadaşlarını kaybettiklerini söyleyen Kurşun, "Yeri geliyor sokakta yürürken yeri geliyor sadece asansöre bindiği için arkadaşlarımız hayatını kaybediyor. Günlük yaşamımızı yaşarken güvende değiliz ve bu sebeple yaşadığımız bu olayları sadece kaza diyerek geçiştirmek yetmez" dedi.

'CİNAYET ADIM ADIM GELMİŞTİR'
Elektrik kaçağının yaşandığı yer hakkında daha önce defalarca şikayette bulunulduğunu ve buna rağmen önlemlerin alınmadığını belirten Kurşun, "Olay sonrası sahada inceleme yapan EMO İzmir Şubesi'nin oluşturduğu teknik heyetinin ilk tespitlerine göre, olayın gerçekleştiği bu sokakta trafo merkezlerinden dağıtım panosuna giden kablolarda izolasyon hatası olduğu belirlenmiştir. Yeterince izole edilmeyen kablonun iletken olan suyla temas etmesiyle kazanın yaşandığı düşünülmektedir. Yıllarca uyarısı yapılan buradaki elektrik kaçağının önlemlerinin alınmamış olması yalnızca bir ihmal değil, göz yumulan bir cinayet gibi adım adım gelmiştir" dedi.

'İNSAN HAYATININ BU KADAR UCUZLAŞTIRILMASINI KABUL ETMİYORUZ'
Kurşun, şöyle devam etti: "Kaybettiğimiz arkadaşımızı bize hiçbir güç geri getirmeye yetmeyecek biliyoruz. Özge'nin hayatı, bizim arkadaşımız olarak, geleceğin doktoru olarak yapılacak her türlü masraftan çok daha kıymetliydi. İnsan hayatının bu kadar ucuzlaştırılmasını, hayatlarımızın hiçe sayılarak günlük yaşantımız esnasında dahi önlemlerin alınmamasını kabul etmiyoruz. Bizim hayatlarımızın her anından tasarruf yapılmasını daha fazla kabul etmek istemiyoruz. Bizim yaşamlarımızdan, geleceğimizden, eğitimimizden vazgeçilmesini kabul etmek istemiyoruz. Hepimiz Özgeyiz ve öfkeliyiz."

"Var olan sorunların tespit edilmesini ve varsa ihmalden sorumlu olan kişi ve kurumların hesap vermesini istiyoruz" diyen Kurşun, sorumlular hesap verene kadar sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Basın açıklamasından sonra olayın yaşandığı yere çiçek bırakıldı.