20 Eylül 2024 Cuma

ÖGK, Pamukkale firmasındaki tacize düdük çaldı

Özgür Genç Kadın, Pamukkale firmasında üyelerinin tacize uğramasını ve firma çalışanlarının sessiz kalarak tacizi meşrulaştırılmasını protesto etti.
Özgür Genç Kadın (ÖGK), arkadaşlarının tacize uğramasına sessiz kalan Pamukkale firmasını protesto etti.
 
ÖGK üyesi Alev, haftasonu 800’ü aşkın kadının katıldığı Kadınlar Birlikte Güçlü Türkiye Buluşması için İstanbul'a geldi. Alev, pazar gecesi İzmir’e gitmek için Kadıköy’de bulunan Pamukkale yazıhanesinde servis beklerken kendisini Pamukkale firmasının servis şoförü olarak tanıtan bir erkek tarafından taciz edildi.
 
Alev'e "Mum söndüyü biliyor musun?" diyen tacizci daha sonra telefon numarasını istedi. Taciz yazıhanenin içinde ve diğer çalışanların gözü önünde yaşanırken Pamukkale çalışanları tacize sessiz kaldı. ÖGK üyesi Alev, tepki gösterdi ve tacizci dışarı çıkarıldı.
 
Taciz anında sessiz kalan firma çalışanları, sonrasında tacizcinin firmanın servis şoförleri olmadığını dile getirdi. Daha sonra arkadaşlarına yapılan ve sessiz kalınarak ortak olunan tacizi protesto etmek için tekrar yazıhaneye gitti.
 
ÖGK aktivistleri, tacize sessiz kalmanın tacizden farkı olmadığını dile getirerek Pamukkale'ye düdük çaldı. Küfürsüz hava sahaları oluşturan, küfür ve taciz anında yanlarındaki düdüğü çalarak tepki gösteren ÖGK, Pamukkale Kadıköy yazıhanesine de "Tacize sessiz kalmanızın bahanelerini dinlemek istemiyoruz, düdük çalıyoruz" diyerek tepki gösterdi.