2 Ekim 2024 Çarşamba

Nükleere Karşı Dayanışma Ağı'ndan sosyal medya eylemi çağrısı

Nükleere Karşı Dayanışma Ağı, Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki deprem ve tsunaminin ardından yaşanan sızıntının 11'inci yılında açıklama yaptı, bu akşam saat 20.30'da gerçekleştirecekleri sosyal medya eylemine destek çağrısında bulundu.

Nükleere Karşı Dayanışma Ağı, Fukuşima Nükleer Santrali felaketinin 11'inci yılında Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında Zaporijya Nükleer Santrali alanında çatışmalar sonucu çıkan yangının etkilerine işaret etti. Nükleer santrallerin insan ve doğa üzerinde yarattığı tahribatlara işaret eden Nükleere Karşı Dayanışma Ağı, Japonya'da 11 yıl önce yaşanan deprem ve tsunaminin yarattığı tahribat azaltılırken, Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki sızıntının ortaya çıkardığı tahribatın giderilemediğine işaret etti.

1986 yılında yaşanan Çernobil Nükleer Santrali'ndeki patlamanın etkilerinin hala sürdüğü belirtilen açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında Çernobil'de tekrar radyasyon seviyesinin arttığına işaret edildi.

Nükleer santrallerin yarattığı tahribata işaret edilen açıklamada, nükleer santrallerin kapatılması, yeni santrallerin inşa edilmesinin durdurulması çağrısı yer aldı, "Tercihini yaşamdan yana kullanan bizler, Fukuşima felaketinin yıl dönümünde muktedirleri ve onları destekleyenleri, bir kez daha nükleer santral ve nükleer silah sevdalarından vazgeçmeye çağırıyoruz. Çünkü nükleer yok eder" denildi.

Nükleere Karşı Dayanışma Ağı, bu akşam saat 20.30'da #NükleerYokEder hashtagiyle yapılacak sosyal medya eylemine destek çağrısında bulundu.