2 Ekim 2024 Çarşamba

'Newroz alanlarını dolduran iradeyle saldırıları boşa çıkaracağız'

HDP Kartal İlçe Örgütü'ne yönelik hukuksuz baskın protesto edildi. AKP-MHP iktidarının saldırılarına karşı Newroz alanlarını dolduran milyonların iradesiyle karşı çıkılacağının altı çizilen eylemde, "Direne direne kazanacağız" denildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kartal İlçe Örgütü'ne yönelik dün gerçekleşen polis baskını protesto edildi. HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın katılımıyla gerçekleşen eylemde "HDP halktır halk burada" yazılı pankartı açıldı. 

İlk olarak söz alan HDP'li Hüda Kaya, baskına tepki göstererek "Artık o kadar sıradanlaştı ki gece gündüz il ve ilçe binalarımıza saldıranlar sırtlaranı nereye dayıyor çok iyi biliyoruz. Hukuğu hiçe sayan, demokrasiyi yok eden bu uygulamaların zihniyetinin elbette ki ne yapmaya çalıştığını da çok iyi biliyoruz. Bizlerden çaldıklarıyla bize şov yapıyorlar ama bittiler, tükendiler" dedi.

'AKP-MHP TABELA PARTİSİ OLACAK'
Kürt halkının Newroz kutlamalarında iktidara güçlü bir yanıt verdiğini dile getiren Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu aymazlığın, hırsızlığın, saldırganlığın, bu kadar derin kötülüğün bir sonu olduğunu tarihten biliyoruz. Nasıl tarihin çöplüğüne gömüldüklerinden keşke ders çıkarabilseler. Newroz kutlamaları yapıldı Türkiye'nin bütün şehirlerinde, milyonlarca insan alanları doldurdu. Diyarbakır'daki final Newroz'uyla iktidara en büyük tokadı halkımız vurdu. İşte bunu hazmedemiyorlar. Onlar saldırdıkça zannetmesinler ki bu insanlar HDP'yi bırakacaklar. Göreceksiniz hangi seçim yasalarını getirirlerse getirsinler, AKP'nin de MHP'nin de yakında nasıl bir tabela partisine dönüştüğünü bu halk gösterecek."

'GELECEK BİZİM'
"İstanbul'da bunun payını aldılar, Türkiye'de de alacaklar" diyen Kaya, "Umudumuzu kaybetmiyoruz, gelecek bizimdir, barışındır, adaletindir, özgürlüğündür" sözleriyle seslendi. Kitle bu esnada sık sık, "HDP halktır halk burada, "Jin jiyan azadi" sloganları atarak, alkışlar ve zılgıtlarla karşılık verdi.

Basın metnini okuyan HDP Kartal İlçe Eşbaşkanı Ayşe Sincar, partilerine yönelik her gün sayısız haksız ve hukuksuz saldırıların yaşandığını hatırlattı. Sincar, "Mücadelemiz, partimiz, akla mantığa sığmayan suçlamalarla karşı karşıya bırakılıyor. Toplum nezdinde illegalize edilmek isteniyor. Günden güne büyüyen kadın mücadelemiz her yıl denenerek geriye düşürülmeye çalışılıyor. Kürdün, Kürt halkının asla ve asal teslim almayan iradesine, gücüne yönelik düşman hukuku uygulanmaya devam ediliyor.  Dünde ilçemizde tüm bu sıraladığımız düşman hukukunun bir provasına şahit olduk. Prova diyoruz. Çünkü bize irademize yapılan bu saldırıların tümü ama tümü bizler için bir provadan öteye geçmedi, geçemez" dedi. 

İlçe binasına hukuksuz şekilde girildiğini ve yetkili kimse olmadan arama yapıldığının altını çizen Sincar, "Ve dışarıda bekleyen arkadaşlarımıza da eşbaşkanların içeride olduğu yönünde yalan beyanda bulunulmuştur. AKP-MHP faşist iktidarının kolluk güçleri tam da kendilerine yakışan bir beyanda bulunmuşlardır. Newroz alanlarında milyonların boyun eğmeyen iradesiyle, halkımızın sahiplenişiyle boşa çıkaracağız" diye konuştu.

Eylem, "Direne direne kazanacağız" sloganıyla sona erdi.