4 Ekim 2024 Cuma

Muş'ta 3 köpek katledildi

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER), sosyal medya hesabı üzerinden Ömer T.'nin evinin önündeki köpekleri silahla vurarak katlettiğini duyurdu.

Hayvanlara yönelik sistematik şiddet ve işkence sürüyor. Muş'un Malazgirt İlçesine bağlı Karakoç Köyünde Ömer T. adlı kişi evinin önündeki köpekleri silahla vurdu ve 3 yavru köpeği katletti. 

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER), 24 Aralık Perşembe günü yaşanan olayı sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Yapılan paylaşımda, olaya ilişkin şu ifadelere yer verildi: "Ömer T. adlı cani hiçbir zararı olmayan sokak köpeklerini evinin etrafında istemediği için kurşuna dizdi. 3 yavru köpek öldü, 2 köpek yaralı ve doğum yapmak üzere olan hamile bir köpeğin ise durumu videoda görüldüğü gibi! Bu arada hatırlatalım, bütçe görüşmelerinin hemen ardından Hayvan Hakları Yasası Meclis'e gelecekti. Oysa onun yerine yine bambaşka bir tasarı Meclis gündeminde. Hayvan Hakları Yasası yine başka bahara kaldı."

Konuya ilişkin Jinnews'in görüştüğü HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı, jandarmanın olaya ilişkin soruşturma başlattığını aktardı. Soruşturma kapsamında köyde bulunan kişilerin ifadelerinin alındığı öğrenildi.