3 Ekim 2024 Perşembe

'Mücadele ruhunu büyüteceğiz'

Adana'daki siyasi parti ve emek örgütleri, artan zamlara karşı mücadeleden başka yolun kalmadığını belirterek, "Üretenler bizleriz, emeğimizin karşılığını istiyoruz" dedi.

Adana'da bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), İnsan Hakları Derneği (İHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Halkevleri ve Kaldıraç, ekonomik krize dair ortak basın açıklaması yaptı. İnönü Parkı'nda toplanan siyasi ve emek güçleri adına açıklamayı ÇHD üyesi Baran Taygun Metin yaptı.

Metin, ülkenin içerisine atıldığı kriz koşullarında insan onuruna yaraşır yaşamanın artık neredeyse imkânsız hale geldiğini söyledi. Metin, asgari ücretin elektrik, su, doğal gaz faturalarına yapılan zamlar ve neredeyse günlük olarak artan fahiş fiyatlar karşısında eriyip gittiğine dikkat çekerek, "2022'nin ilk ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 4 bin 249 TL'ye yükselmiş, yani asgari ücretin 1 TL altında kalmıştır. Patronlar hep daha çok kazanmakta, emekçiler ise her geçen gün yoksullaşmaktadır. Bu koşullarda işçilerin emeklerinin karşılığını almak için mücadeleden başka yolu kalmamıştır. Tek yolun mücadele olduğunun farkında olan işçiler, emekçiler ülkenin dört bir yanında direnişe başlamıştır" ifadelerini kullandı.

Trendyol, BBC, Scotty, Lila Kağıt, Yurtiçi Kargo, HepsiBurada-HepsiJet, Digitürk Medya ve Kocaeli- Gebze'de Farplas fabrika emekçilerinin direnişini selamlayan Metin, "Biz, bu ülkenin işçileri, emekçileri olarak hapsedildiğimiz bu karanlıktan birlikte çıkacağız. Emekçiden alıp patrona veren bu sömürü düzenine karşı direnişin hak olduğunu biliyoruz. Üretenler bizleriz, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Tüm talepler yerine getirilene kadar mücadele ruhunu büyüterek direnişe devam edeceğiz" diye konuştu.