4 Ekim 2024 Cuma

MSGSÜ öğrencileri: Öğrenci dayanışması meşrudur

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri, polis ablukası altında Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma eylemi yaptı. Öğrenci dayanışmasının meşru olduğu vurgulanan eylemde, "kayyumlar gidinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz" denildi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencileri, Fındıklı Yerleşkesi'nin yanında bulunan parkta Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma eylemi yaptı.

Polis ablukasına rağmen eylemlerini gerçekleştiren öğrenciler, "Üniversitelerde kayyum rektör istemiyoruz" pankartı açtı. Gökkuşağı bayrağının taşındığı eylemde "Handan seni unuttuk mu sandın", "Dayanışma gücümüzdür", "Gençlik kazanacak" yazılı dövizler taşındı.

"Kayyum rektör istemiyoruz", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarının atıldığı eylemde yapılan açıklamada, "Kayyum rektör atamalarının da gösterdiği gibi siyasal iktidar üniversiteleri kendi siyasi etki alanındaki kurumlara dönüştürmeye çabalamaktadır" dedi. Ancak AKP ve sermaye çevresine yakınlığıyla bilinen Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına duyulan tepki Boğaziçi kamuoyunun çok ötesine geçtiği kaydedilen açıklamada, "Bunda şaşılacak bir şey yoktur. Çünkü AKP'nin üniversitelere karşı saldırıları ne Boğaziçi ile başlamıştır, ne de Boğaziçi ile bitecektir" diye kaydedildi.

Açıklamada "Atandığı ilk haftadan öğrencilerin dayanışma ile kurduğu çay kazanını kaldırtıp, afiş asmak isteyen öğrencilerin üzerine özel güvenlik salmaktan, kulüplere bütçe ayrımamak bir yana dursun kulüplerin odalarını basılıp kapısına kilit vurulmasından, MSGSÜ Sinema-TV Merkezi'ne bir gece kendilerini atamalarından tanıyoruz, biliyoruz. O nedenle sanmasınlar ki akademiyi 'Üniversiteler fuhuş yuvasıdır' diyenlere, 'Herkesin üniversite okumasına gerek yok' diyenlere teslim edeceğiz! Etmiyoruz, buradayız!" diye belirtildi.

Öğrenci dayanışmasının meşru olduğu vurgulanan açıklamada, "Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri olarak da dayanışmamızı sürdüreceğiz. Bizler kayyum rektör atamalarına, akademiyi iktidarın ve sermayenin keyfine terk eden bütün yaklaşımlara karşı çıkıyoruz. Üniversitelerde demokratik süreçler işletilinceye, kayyumlar gidinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz" denildi.