3 Ekim 2024 Perşembe

MLKP/KKÖ: Sarya Özgür ölümsüzdür

MLKP-Komünist Kadın Örgütü Kürdistan yazılı bir açıklama yaparak, Kobanê direnişinde ölümsüzleşen Sibel Bulut'u andı, "Komutanımız Sarya Özgür ölümsüzdür" dedi.

Kobanê direnişinde 12 Aralık 2014 tarihinde ölümsüzleşen ilk komünist kadın savaşçı Sibel Bulut'u (Sarya Özgür) anmak için yazılı açıklama yapan MLKP-Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) Kürdistan, "Komutanımız Sarya Özgür ölümsüzdür" dedi.

MLKP'nin, Türkiye ve Kürdistan proletaryasının öncü müfrezesi olduğu hatırlatılan açıklamada, MLKP'nin, Rojava'daki varlığının bu programatik görüş açısına dayandığı belirtildi. MLKP'nin Rojava'da ilk şehidini 14 Eylül 2013 tarihinde Serêkaniyê'nin Cafa Köyünde Serkan Tosun'un ölümsüzleşmesi ile verdiği kaydedilen açıklamada, Sarya Özgür'ün Kobanê direnişinde ölümsüzleştiği hatırlatıldı.

MLKP'nin Rojava devriminde 8 yıllık mücadele sürecine bilgi verilen açıklamada, Kobanê direnişinin tarihsel önemine değinilerek şu ifadelere yer verildi: "DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye yönelik saldırısı, Rojava devrimine yönelik stratejik bir saldırıydı. Emperyalistler ve gerici bölge devletlerinin himayesinde gerçekleşen bu saldırının planlamasında ve Kobanê'nin işgal edilmesi için tüm imkanların seferber edilmesinde, faşist Türk devleti belirleyici bir aktördü.

"Başta Türkiye ve Bakur Kürdistan olmak üzere bölge ve dünyanın emekçi halklarının kalbi Kobanê'de atmaktadır. Yurtsever halkımız ve Rojava devrimini kendi devrimi olarak gören devrimci ve komünistler var oldukları her yerde Kobanê'nin savunması için görev alır. 6-8 Ekim Kobanê serhildanı, Kobanê'nin 'dışardan' savunulmasına dönüşür. Bu savunma barikatına itilim kazandıran ve komutanlığını üstlenen Kobanê direnişinin ta kendisidir.

"Kobanê tüm gücüyle direnir. Rojava devrimi direnir, YPG ve YPJ savaşçıları direnir. Kobanê, '21. Yüzyılın Stalingradı' ünvanını alır. Can feda bir direniş gösterilmiş, DAİŞ çetelerine geçit verilmemiş, her yürek bir barikat olmuştur. Kobanê düşmemiştir. Rojava devrimi daha sağlam basar ayaklarını 21. yüzyılın içine. Kobanê'de direnişin en ön saflarında yer alan kadınlar, kadın devriminin sembolü olurlar. Arîn Mirxan, Kobanê direnişinin fedai çizgisinin zirvelerinden biri olur. DAİŞ ve O'nu destekleyen kuvvetlere karşı onur ve özgürlük bayrağı Miştenur Tepesi'nde göklere çekilir.

'ROJAVA'DAYIZ, GİTMİYORUZ DEVRİMİ SAVUNACAĞIZ'
"MLKP komutanlarından Sarya Özgür de, Kobanê direnişinde yer alır, ezilenlerin mücadele tarihine kazınan bu büyük direnişin komutanlarından biri olur. Kobanê'nin hemen hemen tüm cephelerinde görev üstlenir. Ve Ortadoğu'nun bu küçük kentindeki tarihi direniş sürerken tüm dünyaya bir seslenişte bulunur: 'Rojava'dayız, gitmiyoruz. Bu devrimi savunmak için gerekirse şehit de düşeriz!'

"Ve Sarya Özgür, 12 Aralık 2014 tarihinde, yeryüzünden gökyüzüne yolculuğa çıktığında yeni bir görev üstlenir. MLKP'nin Rojava devrim savunmasındaki ilk kadın şehidi olur. O'nun bir doçka aracı üzerinden gülen yüzü, kadın devriminin simgelerinden birine dönüşür. MLKP/KKÖ, O'nun bu ışıltısını kadın özgürlük mücadelesinde yolunu aydınlatan bir güce dönüştürür."

Sibel Bulut'tun lise öğrencisiyken devrimci mücadele içinde aktif olarak yer aldığı belirtilen MLKP/KKÖ Kürdistan açıklamasında, "Partinin yönlendirmesiyle Van'da öğrencilik yaparken, devrimci basında çalışırken, ilk yer altı çalışması için Antep'te konumlanırken, ilk gerilla eylemi olarak Maraş Katliamının sorumlularının devamcısı olanların kurmuş olduğu BBP'nin bombalanmasında yer alırken, Hüseyin Demircioğlu Akademisi'ndeki ilk eğitim grubuna katılmak üzere özgür dağlara adım atarken, FESK'in kent gerillası olarak harekete geçerken Sibel'den Sarya'ya doğru akış halindedir. Değişir, gelişir, kopuşur ve kendinde yeni kadını inşa eder. Elbet zorlanmaları da olur. Aklının karıştığı, hareket tarzında hatalara düştüğü zamanlar olur. Partisine, kadın yoldaşlarına dayanarak, kolektif aklın düzenleyici ve güçlendirici gücüyle aşar bu zorlukları. Bir kez daha Komutan Sarya olmayı hak eder. Rojava devrimi içinde Til Koçer'deki hareketli taburda ilk görevini alır. Sabotaj uzmanlık nişanına, ağır silahlar uzmanlığını ekler. Cizire Bölgesindeki hamlelere katılır. Kobanê'ye yönelik işgal saldırı başladığında sınırları zorlayarak direnişe katılır. Kobanê'de, Seydo Azad (Taylan Kutlar) yoldaşı ile birlikte MLKP'nin komuta yapısının içinde yer alır" denildi.

Sibel Bulut'un ölümsüzleşmesinin üzerinden 6 yıl geçtiği belirtilen açıklamada, "Bugün 12 Aralık. Sarya Özgür'ün yoldaşları, aynı mevzilerde çarpışan siper yoldaşları ve halkımız Rojava devriminin savunması için görev başındalar. Kadın devrimimizin kazandığı bu ilk kalenin ideolojik, politik ve örgütsel anlam derinliğinin bilincini kuşanan kadınlar, bu kaleyi tıpkı Sarya Özgür gibi fedai tarzda savunacak ve kapitalist erkek egemen faşist güruhlara geçit vermeyecektir. Rojava Devrimi'ni bir kabus gibi gören ve 'Kobanê düştü düşecek' hayali kursağında kalan faşist şef Tayyip Erdoğan ve O'nun önderlik ettiği sömürgeci faşist Türk devletine karşı direnmeye devam edeceğiz. Türkiye'de, Bakur Kürdistan'da, Medya Savunma Alanlarında Rojava devriminin savunmasını almayı sürdüreceğiz" ifadelerine yer verildi.

'SIRTIMIZI ROJAVA DEVRİMİNE YASLAMAKTAN ONUR DUYUYORUZ'
Rojava devrimini kendisi için beka sorunu gören AKP-MHP faşist diktatörlüğüne, erkek egemen düzene son verecek büyük kavgalara girmek cesaretlerinin her zamankinden daha güçlü olduğuna işaret eden MLKP/KKÖ Kürdistan, "Çünkü biz Rojava'yız, çünkü biz Rojava devrimine sırtımızı yaslamaktan onur ve gurur duyuyoruz" dedi.

Rojava devriminde ölümsüzleşin kadın savaşçıları anan MLKP/KKÖ açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Rojava'daki ilk kadın şehidi olan Sarya Özgür şahsında tüm şehitlerimizi bir kez daha anıyor, Avaşin, Raperin, Destan, Roza, Sarin ve Berfolardan, Berçem ve Ekinlerden devraldığımız mücadele bayrağı ve mirası ile kadın iradesini büyüterek, kadın devrimimiz savunmaya ant içiyoruz.

"YPJ'nin ilk şehidi Slava, Arin Mirxan, Aynur Ada, Ceren Güneş, Kader Ortakaya, kadın devrimimizin yıldızları oldular. Ant olsun ki, Onların bıraktığı bayrak asla yere düşmeyecek.

"Kadın özgürlük değerlerimizi, bu topraklara nakış nakış işleyecek ve onun egemenliği için tüm enerjimiz ve kudretimizle savaşmaktan geri durmayacağız.

"Ulusal, cinsel ve sınıfsal çelişkiyi ancak devrim çözer. Rojava'da bu ilk adım atıldı. Adımlarımızı bölgesel devrimin imkanlarıyla büyütecek ve sosyalizmi inşa edeceğiz. Hiçbir güç bizi durduramayacak. Ölebiliriz elbet, öleceğiz de! Ama Saryalar yaşıyor ve her daim yaşayacak! Devrimi öldüremezsiniz. 'Hayal gücü iktidara' şiarını boğamazsınız.

"Bütün dünya biliyor ki; siz kapitalistler, sömürgeci faşist iktidarlar, ataerkil zihniyetin devamcıları siz yenileceksiniz, biz kazanacağız!"