22 Eylül 2024 Pazar

MLKP milisleri: Kasım ayı şehitleri ölümsüzdür

MLKP milisleri, İstanbul'un Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Bağcılar, Başakşehir, Maltepe ilçelerinde "Kasım ayı şehitleri ölümsüzdür" yazılı pankartlar astı.
Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) milisleri, İstanbul'un Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Bağcılar, Başakşehir, Maltepe ilçelerinde Kasım ayı içerisinde farklı tarihlerde "Kasım ayı şehitleri ölümsüzdür" yazılı pankartlarla ölümsüzleri andı.
 
Yapılan pankart asma eylemine ilişkin "Ölümsüzlerin izinden faşizmi ve sömürgeciliği yeneceğiz" başlıklı açıklama yapan MLKP milisleri, "Serez'in Bakırcılar Çarşısı'nda Bedrettin, Beyazıt Meydanın'da Paramaz'ız, Karadeniz'in hırçın dalgalarında Mustafa Suphi, dar ağacında Deniz, Yusuf, Hüseyin'iz, Vartinik'de Kaypakkaya, zindan da İrfan'ız, Gazi barikatlarında Hasan, işkencehanelerde Süleyman'ız, ölüm oruçlarında Demircioğlu, Hüseyin, Tuncay'ız, gecenin evinde yangın çıkaran Yasemin'iz. Rojava siperlerinde Serkan, Sibel, İvana'yız, Suruç'ta Cebrail, Polen, Büşra'yız, can feda direnişte Yeliz, Şirin'iz. Dersim dağlarında Berfu, Hüseyin, İrfan'ız. Adını sayamadığımız daha nice ölümsüzüz" denildi.
 
Açıklamada, "Şehitlerimizin hesabını sorana dek öfkemizi umudumuza katarak, her köşe başında, her sokağın sonunda AKP ve Saray'a bağlı siilahlı çetelerin, korkusu olmaya devam edeceğiz. Silahımızın kızgın namlusunu ensenizde heran hissedecek ve hesaplaşma gününde partimizin ve ezilen milyonların adaletinden kaçamayacaksınız" diye kaydedildi.
 
Şehitlerin anıları önünde saygıyla eğildiklerini belirten MLKP milisleri, "Tüm işçi ve emekçileri, gençleri, genç kadınları faşizme ve sömürgeciliğe karşı partimiz MLKP'nin saflarında örgütlenmeye, ezilen milyonların onur, özgürlük ve eşitlik mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz" diye belirtti.