2 Ekim 2024 Çarşamba

MLKP Kürdistan: Sosyalist yurtsever çizginin önder kadrosu Baran Serhat ölümsüzdür

MLKP Kürdistan, Serêkaniyê kentinde Türk devletinin suikast saldırısında yaşamını yitiren Bayram Namaz'ı (Baran Serhat) ölümsüzlüğünün üçüncü yılında andı. Açıklamada, "Sosyalist yurtsever çizginin yılmaz savaşçısı ve komutanı Baran Serhat yoldaşı anıyoruz. Uğruna şehit düştüğü bu çizgiyi yoldaşları, Kürdistan ve Ortadoğu halkları kararlılıkla sürdürüyorlar" denildi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan örgütü, 23 Mart 2019 tarihinde Serêkaniyê kentinde Türk devletinin suikast saldırısında ölümsüzleşen Bayram Namaz'ı (Baran Serhat) andı.

"Şehadetinin üçüncü yılında sosyalist yurtsever çizginin yılmaz savaşçısı ve komutanı Baran Serhat yoldaşı anıyoruz. Uğruna şehit düştüğü bu çizgiyi yoldaşları, Kürdistan ve Ortadoğu halkları kararlılıkla sürdürüyorlar. Başta Kuzey Kürdistan'ında ve Rojava'da olmak üzere komünistler sosyalizmin ve komünizmin bayrağını dalgalandırıyor" denilen açıklamada, Baran Serhat'ın 23 Mart 2019 da Serêkaniyê'de Türk devletinin suikast saldırısı sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.

MLKP Kürdistan Örgütü'nün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Rojava ve Serêkaniyê halkı Baran Serhat yoldaşa yönelik saldırıyı öfkeyle karşıladı. Tepkilerini MLKP Rojava karargahını günler boyu süren ziyaretleriyle gösterdiler. Görkemli bir törenle uğurladılar komünist önderlerini. Adını aldılar, çocuklarına verdiler. Rojava kadın devriminde sosyalist yurtseverlik çizgisini örgütleyerek ve komünizm idealinin bayrağını elden ele taşıyarak yaşatmaya bugün de devam ediyorlar.

"Baran Serhat yoldaş halkının ve her örgütten devrimci yoldaşlarının bilincinde ve yüreğinde iz bırakmış komünist bir önderdi. Kuzey Kürdistan'ından Türkiye metropollerine, zindanlardaki devrimci örgüt ve partilerden yoldaşları böyle bir dava insanını şehit vermenin hüznünü ve öfkesini yaşadılar.

"Baran Serhat yoldaş 14 yılını Türkiye zindanlarında geçirdi. Zindanlarda kaldığı tüm zamanlarda komünist bir dava insanının gerektirdiği gibi yaşadı. Zindanlardaki sömürgeci faşist uygulamalara karşı hep mücadele etti. Zindanı okula dönüştürdü. O süreci çok iyi örgütledi ve yönetti. Okudu, yazdı, inceledi, paylaştı. Tüm sadeliğiyle müzik üretti. Rahatlıkla söylenebilir ki O çok yönlü ve her bakımdan üreten bir yoldaştı. Komünist bir dava insanıydı ve adanmış önder bir kadroydu. Bu özellikleriyle yoldaşlarının ve diğer tüm devrimci örgütlerden yoldaşlarının saygısını ve sevgisini kazanmıştı.

"Esir tutulduğu sömürgeci faşist Türk devletinin zindanlarından her çıktığında hiç zaman kaybetmeden tereddütsüzce görevlerinin başına geçerdi. Uzun yıllar zindanda olmasına rağmen partinin, halkının ve mücadelenin sorunlarına hakimdi. O bu konularda hiç zorluk ve yabancılık çekmezdi. Devrimci mücadeleye, örgütlenmeye ve yaşama dair olanla bağı ve ilgisi hep üst düzeydeydi.

"Baran Serhat yoldaş Kuzey Kürdistan'ın da sosyalist yurtseverlik çizgisini örgütleyendi. 2014'de zindandan çıktıktan sonra çalışmalarına Rojava'da devam etti. O özgür, bağımsız, birleşik sosyalist Kürdistan için mücadele etti. Sömürgeciliğe ve kapitalizme karşı özgürlüğün, sosyalizmin ve komünizmin bayrağını Kürdistan'da inançla dalgalandırdı.

"Baran yoldaş kapitalist sisteme ve emperyalist küreselleşmeye karşı büyük bir inançla mücadele ederdi. Bugün bölgemizi, Ukrayna'yı, Afrika'yı, Asya'yı, Latin Amerika'yı kana bulayan işgallerin, darbelerin ve savaşların başında ve içinde emperyalist küresel güçler vardır. Kapitalizmin varoluşsal krizi ve emperyalist küresel güçlerin hegemonya mücadelesi Ukrayna savaşıyla yeni bir düzeye sıçradı. Kapitalist emperyalist sistem savaşla beslenmeye devam etmektedir. Onlar insanlığın ve doğanın en büyük düşmanıdırlar. Yıllardır Kürdistan'ımızı ve Ortadoğu'yu kana bulayanlar ile Ukrayna'daki işgalci savaşı yürütenler aynı güçlerdir. Kürdistan'ın bağımsızlığının, özgürlüğünün, birleşikliğinin ve diğer halklarla birlikte eşit ve özgür yaşamasının önündeki en büyük engel de yine bu güçlerdir. Baran yoldaş insanlığın en büyük düşmanı olan kapitalist emperyalist sistemin Kürdistan'daki varlığını yenilgiye uğratma mücadelesinde bu güçlerin aktif destek verdiği sömürgeci faşist Türk devleti tarafından katledildi.

"MLKP Kürdistan Örgütü özgür Kürdistan mücadelesini aynı inançla ve bağlılıkla sürdürüyor. Sömürgeci bölge devletlerine, işbirlikçilerine, emperyalist küresel güçlere karşı Kürdistan'da sosyalizmin ve komünizmin bayrağını kararlılıkla dalgalandırıyor.

"Baran yoldaşın Bakur ve Rojava Kürdistan'ında önderlik ettiği sosyalist yurtseverlik çizgisi halkın içinde yayılıyor, büyüyor.

"Kürt halkı, Ortadoğu halkları, Türkiye işçi sınıfı ve ezilenleri Baran Serhat yoldaşı mücadelesinin her alanında yaşatmaya devam edecektir."