2 Ekim 2024 Çarşamba

MLKP Kürdistan: 2022 Newroz ateşini sömürgeci işgale ve emperyalist savaşa karşı yakalım

Çağdaş Kawaların direnişinin her alanda sürdüğünü kaydeden MLKP Kürdistan Örgütü, özgür ve onurlu bir yaşam için halkların tek seçeneğinin devrim olduğunu kaydetti. 2022 Newrozunu Ortadoğu'nun ezilen halklarıyla kutlama çağrısı yapan MLKP Kürdistan Örgütü, "Her alanda isyan ateşini özgür birleşik bir Kürdistan için daha güçlü yakalım" dedi. 

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan Örgütü, 2022 Newrozu'na ilişkin açıklama yaptı. MLKP Kürdistan Örgütü, halkların birliğini daha da büyütmeye çağırdı. 

Newroz tarihinin hatırlatıldığı açıklamada, Demirci Kawa'nın zalim Dehaq'a karşı yaktığı isyan ateşinin özgürlüğe giden yolu gösterdiği belirtildi. "Kawan'ın yaktığı Newroz ateşi Kürdistan'da ve Ortadoğu'da halkların köleci iktidarlara karşı başkaldırının ve mücadelenin sembolü haline gelmiştir" denilen MLKP Kürdistan Örgütü'nün açıklaması şöyle devam etti: 

'ÇAĞDAŞ KAWALAR DİRENİYOR'
"Yıllardır can bedeli verilen bu mücadele ve yakılan Newroz ateşi Rojava'da halkların demokratik devriminde zaferle buluşmuştur. Bugün sömürgeci faşist Dehaqlar Kürdistan'ımızda zulümlerine devam etmektedirler. Özgürlük için savaşanları katlediyorlar. Onurluca yaşamak isteyenlere teslimiyet dayatıyorlar. Sömürgecilerin karakollarında, polis merkezlerinde ve hapishanelerinde işkence ediyorlar. Bu zulme karşı çağdaş Kawalar direniyorlar, mücadele ediyorlar, savaşıyorlar. Özgürlüklerini, onurlarını ve özgür topraklarını düşmana karşı can feda savunuyorlar. Bugün onlar Newroz'un direnişçi ve özgürlükçü ruhunun ateş taşıyıcılarıdırlar.

'MÜCADELENİN İSYANA DURDUĞU GÜN YAPALIM'
2022 Newroz ateşini sömürgeci işgale ve emperyalist savaşa karşı yakalım 2022 Newrozu başta Bakur, Başur, Rojhilat ve Rojava Kürdistan'ında olmak üzere Kürt halkımızın yaşadığı her alanda sömürgeciliğe, işgale, işbirlikçiliğe, hapishanelerdeki zulme ve tecride karşı mücadelenin isyana durduğu gün yapalım.

'HALKLARIN TEK SEÇENEĞİ OLAN DEVRİMİ HAYKIRALIM'
Demirci Kawa'nın yaktığı Newoz ateşi Ukrayna'daki emperyalist savaşa, kapitalizme ve emperyalist küreselleşmeye karşı mücadelede harlayalım. Gerici savaşa ve erkek egemen sisteme karşı meydanlarda birleşelim. Özgür ve onurlu bir yaşam için halkların tek seçeneği olan devrimi haykıralım.

'İSYAN ATEŞİNİ ÖZGÜR BİRLEŞİK BİR KÜRDİSTAN İÇİN DAHA GÜÇLÜ YAKALIM'
2022 Newrozunu Kürdistan'ın işgal atlındaki topraklarının özgürleştirildiği, Kürt halk önderi Öcalan'a ve bütün devrimci tutsaklara yönelik tecridin ve her tür baskının kaldırıldığı, ulusal birliğin ve ulusal özgürlüğün büyütüldüğü bir gün yapalım. Her alanda isyan ateşini özgür birleşik bir Kürdistan için daha güçlü yakalım.

'BİJİ NEWROZ BİJİ SOSYALİZM'
2022 Newrozunu Ortadoğu'nun ezilen halklarıyla hep birlikte kutlayalım. Halkların birliğinin daha da pekiştirildiği ve büyütüldüğü bir gün yapalım. Newroz piroz be. Biji Newroz biji sosyalizm!"