21 Eylül 2024 Cumartesi

Milletvekili Güven yine tahliye edilmedi

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven?in yargılamasının durdurulması ve tahliyesi talebiyle Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi?ne yapılan başvuru reddedildi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven hala tahliye edilmedi.
 
Avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir'in Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı başvuru reddedildi. Mahkeme, Güven’in “Örgüt kurma veya yönetme/üye olma” gerekçesiyle yargılandığını belirterek tutukluluk halinin devamına karar verdi.
 
Mezopotamya Haber Ajansı'nın haberine göre, mahkeme ayrıca milletvekili Güven’in aynı dosya kapsamında “Örgüt yöneticiliği/üyeliği” ve “Örgüt propagandası” iddiasıyla yargılanmasının durdurma talebini de reddetti. Mahkeme, aynı dosyada yer alan “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna muhalefet” suçlamasının ise daha önceki duruşmalarda yargılamanın durdurulması kararı verilmesi nedeniyle söz konusu suçlamanın dosyadan ayrılmasına karar verdi.
  
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, Türkiye'nin Efrin'i işgal saldırısına gösterdiği tepki ve yaptığı açıklamalar ile DTK faaliyetleri nedeniyle 31 Ocak'tan bu yana Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuluyor.