2 Ekim 2024 Çarşamba

Migros depo işçileriyle dayanışma eylemi

Esenyurt Migros depo işçileriyle dayanışma eylemi yapan Direnişler Meclisi, "Migros işçilerinin yanında, onların omuz başındayız" dedi. 

Direnişler Meclisi, direnişteki Esenyurt Migros depo işçileriyle dayanışma eylemi yaptı. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde, "Adalet istiyoruz" yazılı pankartın açıldığı eylemde, direnişteki işçilerin talepleri yinelendi. 

İktidarın işçi ve emekçi düşmanı politikalarına dikkat çekilen açıklamada, bu politikaların bir sonucu olarak 2021 yılında Türkiye'de en az 2 bin 170 işçinin iş cinayetinde katledildiği hatırlatıldı. 

Migros depo işçilerinin direnişinin sahiplenildiği vurgulanan açıklama şöyle devam etti: "Tam 35 yıl önce, 20 Ağustos 1987'de Devrimci İşçi Hareketi öncülüğünde başlayan, 33 Migros mağaza ve deposunda bin 100 işçinin katılımıyla yapılan Migros grevi, 132 gün sürmüş ve zaferle sonuçlanmıştı. 12 Eylül sonrasının en uzun grevi olan Migros grevi, yalnızca ekonomik ve sosyal hak sağlamakla kalmamış; çalışma şartlarında, iş güvenliğinde ileri haklar elde etmişti.

İşçilerin alın teri, kanı-canı üzerinden milyarları kazanan asalak patronlar bilsin ki; zafer, dün olduğu gibi bugün de işçi sınıfının olacaktır.

İşçilerin, emekçilerin, yoksulların ekmek ve adalet kavgasının içinde geçen her gün, her yıl insana dair, emeğe dair, emeğin özgürleşeceği günlere dair değerler biriktirerek ilerlemeye devam ediyoruz. Bugün de Direnişler Meclisi olarak; Migros işçilerinin yanında, onların omuz başındayız."