2 Ekim 2024 Çarşamba

Metro Turizm'de taciz: Paylaşımları kaldırın markamızı zedeliyor 

Metro Turizm'e ait otobüste çalışan muavin, seyahat eden bir çocuğa cinsel istismarda bulundu. Metro Turizm, özür açıklaması yerine 'marka değerini zedelediği' için paylaşımların kaldırılmasını istedi.

Metro Turizm'e ait otobüste seyahat eden bir çocuk, yan koltukta kendisini izleyerek cinsel istismarda bulunan muavini cep telefonuyla kayda alarak teşhir etti. Görüntülerde muavinin çocuğu taciz ettiği görülüyor.

Daha önce de taciz ve istismarla gündeme gelmişti. 2016 ve 2017 yıllarında da Metro Turizm çalışanı iki erkek cinsel istismarda bulunmuş, Metro Turizm büyük tepki sonrasında özür dilemek zorunda kalmıştı.

METRO: SİGORTALI DEĞİL
Görüntülerin sosyal medyada yayılması ardından, Metro Turizm'e sosyal medyada binlerce kişi tepki gösterdi. Görüntülere ilişkin firmadan açıklama yapılması talep edildi. 

Firma ise paylaşım yapan kişi ve kurumlara paylaşımların kaldırılmasını isteyen bir yazı gönderdi. Metro Turizm, muavini sigortasız çalıştırdığını da itiraf ettiği yazısında, paylaşımların 'marka değerini zedelediğini" belirtmesi dikkat çekti.

TACİZE DEĞİL PAYLAŞIMLARA UYARI
Paylaşımların 'marka değerini zedelediğini' ileri süren Metro Turizm, şu ifadeleri kullandı: 

"Merhaba videoda görülen kişi şirketimiz sigartalı çalışanı olmayıp markamız adı kullanılarak yapılan bu paylaşımı kaldırmanızı rica ederiz. Bu olay hakkında yolcu tarafından şikayet edildiği gibi tarafımızca da şikayette bulunulmuş ve konu hukuk birimimiz tarafından takibe alınmıştır. Şahsın ifadesi alınacak olup tutuklama kararı verilmesi hususu adli makamların yetkisindedir, hukuk birimimizce bu konuda talep de yapılmış olup konu özenle takip edilmektedir. Bu nedenle marka değerimizi zedeleyen şekilde yapmış olduğunuz bu paylaşımı kaldırmanızı yeniden önemle rica ederiz."