2 Ekim 2024 Çarşamba

Mersin'de HDP'nin kuruluş yıldönümü kutlandı

HDP'nin 8. kuruluş yıldönümü şöleninde konuşan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, HDP'nin matematiksel olarak Türkiye'nin üçüncü, reel politikada da önerdiği "büyük insalık" ve "yeni yaşam" modeliyle Türkiye'nin en büyük politik gücü olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, partilerinin 8. kuruluş yıldönümünü şölen ile kutladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen şölene HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, siyasi parti temsilcileri, emek ve demokrasi güçlerinin temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan şölen, HDP'nin 8 yıllık geçmişini anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti. Ardından açılış konuşması yapan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, HDP'nin matematiksel olarak Türkiye'nin üçüncü, reel politikada ise önerdiği "Büyük insalık" ve "Yeni yaşam" modeliyle Türkiye'nin en büyük politik gücü olduğunu söyledi. Şöfer devamla, "AKP-MHP'nin faşizme yürüyüşü önündeki en kararlı siyasi direniş mevziisidir. Türkiye devrimci hareketi ve Kürt Özgürlük Hareketinin stratejik ittifakının ifadesi olan üçüncü yolun parlamento ve genel siyasi yaşamdaki karşılığıdır" dedi. HDP'nin, faşizme karşı direniş hattını örmenin ortaklaştığı, halklara dayatılan savaş ve yoksulluğa en demokratik alanlarda karşı duran ve bu duruşu örgütleyen olduğunu ifade eden Şöfer, "Özgürlükçü, eşitlikçi, devrimci ekolojist bir anlayışa sahip gençlerin siyasal taleplerinin, gençlik kategorisinde yer alan kimlik, dil, din, inanç temelli farklı kesimlerinin bir arada mücadele yürütmesine olanak verecek kapsayıcılıktadır" diye konuştu.

'HDP UMUT OLARAK GÖRÜNÜR OLMUŞTUR'
HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, "Öyle bir gelenekten geldik ki bizlere baskı ve şiddet  uygulayanlarında ne kadar yanıldıklarını görüyoruz. Gelinen aşamada partimizin mağduriyet üzerinden hiçbir zaman bir politikası olmadı. Parti programımız her geçen gün umut olarak görünür olmuştur. Kendi varlıklarını bizi yok etmek üzerine endekslemiş olan hükümet ve ortağı hem iç hem de dış politikada baskılarını artmıştır. Ama tüm baskılara rağmen elden ele büyüyerek bugüne geldi. Kürtler vardır, her yerde vardır ve er ya da geç bunu kabul ettirmenin mücadelesi veriliyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sanatçı Yeliz Güzel ve Kadir Çat sahne alarak müzikleriyle katılımcılara keyifli anlar yaşattı.