2 Ekim 2024 Çarşamba

Mersin'de gözaltılar protesto edildi

HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülhabar Şöfer ve PM Üyesi Barış Karabıyık'ın gözaltına alınmasına tepki gösteren partililer, "Eşbaşkanımızın işlediği suç ise biz de ayını suçu işledik" dedi.

Mersin'de sabah saatlerinde yapılan ev baskınında HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer ve HDP PM üyesi Barış Karabıyık'ın gözaltına alınması HDP Mersin İl Örgütü önünde protesto edildi.

Eylemde konuşan HDP Eşbaşkan Yardımcısı Ercan Alp, 5 gün önce HDP'ye yönelik yapılan gözaltıları hatırlatarak, bunun gerekçesinin safsata ve düzmece olduğunu söyledi. Alp, "Türkiye'nin her yerinde bu ülkenin geleceği, demokrasisini, eşitliğini ve adaletini AKP cuntasına teslim etmeyeceğiz. Bunun için gereken her türlü tutum, davranış, direniş ve başkaldırı ne ise demokratik çerçevede yaptık ve bundan sonra da yapacağız" dedi.

Şöfer ve Karabıyık'ın demokratik bir tutum sergilediği için gözaltına alındığını ifade eden Alp, "Yapılan 'duran insan' eyleminin herhangi bir zararı yok iken, hiç kimseye zarar vermeyen bireysel bir eylem bile AKP tarafından hazmedilmemiştir. AKP bu noktada da kendini göstermiştir. Eşbaşkanımızın işlediği suç ise biz de ayını suçu işledik. Biz bu ülkenin geleceğindeki hak, hukuk ve adaleti için mücadele eğeceğiz" diye belirtti.