3 Ekim 2024 Perşembe

Menemen Belediye Başkanı Aksoy tutuklandı

Menemen Belediyesi'nde yürütülen "zimmet" ve "irtikap" iddialarıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da aralarında olduğu çok sayıda kişi tutuklandı.

İzmir'de "Resmi evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve tehdit" iddialarıyla açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy tutuklandı.

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Aksoy ve 29 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Haklarında rüşvet, zimmet, görevi kötüye kullanma gibi çok sayıda suçlama bulunan şüphelilerden 4'ü emniyetteki ifadesi işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 23 kişi ise dün adliyeye sevk edilmişti.

Mahkemeye sevk edilen Aksoy ile Başkan Yardımcısı Mehmet Cin, Mali İşler Daire Başkanı Mustafa İlhan, Satın Alma Müdürü Teoman Tuna, Muhasebe Müdürü Nagehan Karaca, Fen İşleri Müdürü Gazi Koşum, Şantiye Şefi Kenan Yaşatürk, Mustafa Çama, Gökhan Uzun, Tarkan Fikret Çalık ve Gamze Yıldız da bulunuyor. 3 kişi savcılık ifadesinin ardından, 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AKSOY İLE İLGİLİ İDDİALAR ŞÖYLE
Serdar Aksoy'un, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde kullanılmak üzere 45 aylığına 37 milyon bedelle 22 çöp kamyonu kiraladığı belirtilirken, uzmanlar 22 çöp kamyonunun satın alındığı takdirde yaklaşık 6 milyon TL maliyete sahip olacağını bildirdi. Ayrıca söz konusu ihalenin, çöp kamyonları teslim alındıktan 8 gün sonra ve mevzuata uygun yapılmadığı ortaya çıktı.

Aksoy'un, belediyeye ait 161 ton hurdayı da kişisel borcunun ödenmesi karşılığında hurda firmasına bedelsiz verdiği ileri sürüldü. Serdar Aksoy'un, belediye iştiraki Meta-Su A.Ş.'de şirket müdürü olduğu ve 'huzur hakkı' adı altında aylık 10 bin TL aldığı da iddialar arasında yer aldı.