3 Ekim 2024 Perşembe

MED TUHAD-FED'ten gözaltılara tepki

MED TUHAD-FED, Diyarbakır ve İstanbul'da yaşanan gözaltı saldırısını kınadı, saldırıların mücadelelerini engelleyemeyeceğini söyledi.

Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Diyarbakır ve İstanbul'da yapılan operasyonlarda üye ve yöneticilerinin gözaltına alınmasını kınadı.

Şube binasında yapılan basın toplantısına HDP ve DBP Diyarbakır il örgütü yönetcileri de katıldı.

Toplantıda konuşan MED TUHAD FED Diyarbakır Yöneticisi Mehdin Tekin, iktidarın siyasi soykırım operasyonlarının hız kesmeden devam ettiğini, her gün siyasi parti binaları ve muhalif sivil toplum adreslerine baskınlar yapıldığını belirtti.

Kuruluşlarından bu yana bu tür saldırılara maruz kaldıklarını ifade eden Tekin, "Dernek binalarımıza gece yarıları baskınlar yapılıp evraklara el konulmaktadır. Başvurucu dosyalarımızda kayıtlı bilgiler üzerinden tutuklu-hükümlü aileleri tehdit edilmekte, korunması gereken hak ihlali başvuru dosyalarımıza el konulmaktadır. Aynı şekilde derneklerimizin resmi evraklarına el konulmakta, fiili olarak faaliyetlerimiz engellenmektedir. En son İstanbul derneğimize gece yarısı habersiz girilip dağıtılmış, 5 arkadaşımız hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmıştır. Safsata iddialar ve akıl tutulmasına sebep olacak ithamlarla bu saldırılar sürdürülmektedir" dedi.

İktidarın "reform" ve "insan hakları" gibi söylemlerinin manüplasyondan öteye gitmediğini söyleyen Tekin, hapishanelerdeki hak ihlallerine ilişkin açıkladıkları raporların iktidarı rahatsız ettiğini kaydetti.

MED TUHAD-FED olarak, baskı, gözaltı ve fiili kapatmalara karşı, taraf olunan sözleşmelere uyulması için başvuru yapacaklarını ifade eden Tekin, "Kürt halkı ve kurumlarına yönelik Susurluk artığı çete politikalarıyla sonuç alınamayacaktır" dedi, herkesi saldırılara karşı mücadeleye çağırdı.