19 Eylül 2024 Perşembe

Marmara Denizi'nin ortasındaki beton yığını: Yassıada

Marmara Denizi'nin ortasında bulunan beton yığını hükümetin yağma ve talan politikasının somut örneği oldu. Dönemin başbakanı Davutoğlu tarafından temeli atılan Yassıada projesi sonucu, ada beton yığınına dönüştü.
Doğa düşmanı hükümetin talan projeleri hız kesmeden devam ediyor. 2013 yıl Nisan ayında çıkarılan Torba Yasayla 3996 sayılı kanun kapsamında Sivriada'yla birlikte turizme açılan ve 27 Mayıs darbesinin izlerinin silinmesi iddiasıyla adı "Demokrasi ve Özgürlük Adası" olarak değiştirilen Yassıada bugünlerde bir beton yığını görüntüsü taşıyor.
 
Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından 14 Mayıs 2015'te temeli atılan bu proje sayesinde Marmara Denizi'nin tam ortasında büyük bir inşaat alanı duruyor. Türkiye'nin gördüğü en büyük talan, hatta yağmalamaya sahne olan Yassıada'nın yıkımı 20 Mayıs'ta patlatılan dinamitlerle sürdü.
 
Adalar Savunması, imara açıldıktan sonra 2015 yılında yıkımın başladığı Yassıada’ya ilişkin bir fotoğraf yayınlayarak, "Bir ada imara açılarak nasıl yok edilir, doğa ve kültür katliamı nedir görmek istiyorsanız fotoğrafa bakın" dedi.